RESPECTAREA MĂSURILOR DE PREVENIRE A RASPÂNDIRII SARS-CoV2, MONITORIZATE DE FORŢELE DE ORDINE
Ieri, 1 decembrie 2021, 90 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Prahova au desfăşurat activităţi pentru verificarea respectării măsurilor de protecţie sanitară şi a celor privind distanţarea fizică în toate zonele aglomerate, respectiv la operatorii economici din centre comerciale, pieţe, terase, benzinării şi la agenţii economici de tip HORECA de pe raza administrativ-teritorială a judeţului Prahova.        
 
Cu ocazia activităţilor de control, au fost verificate peste 40 de societăţi comerciale cu privire la respectarea recomandărilor/interdicţiilor pe timpul stării de alertă şi peste 50 de mijloace de transport  persoane, de pe raza întregului judeţ. 
 
În contextul acţiunilor din ultimele 24 de ore, poliţiştii prahoveni au aplicat în total 31 sancţiuni contravenţionale în temeiul Legii nr.55/2020, dintre care 27 pentru nerespecatrea măsurilor de protecţie individuală şi 4 pentru nerespectarea interdicţiilor privind deplasarea/circulaţia, cu amenzi în valoare de 5.000  lei.
 
În cadrul acţiunilor au avut loc şi activităţi preventive de informare. Intervenţiile vor continua în sistem integrat şi în perioada următoare, în vederea conştientizării tuturor cetăţenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de distanţare socială, precum şi a prevenirii şi limitării infectării cu virusul SARS-CoV-2.
 
Este important ca fiecare dintre noi să avem un comportament responsabil, să conştientizăm că acţiunile noastre îi pot afecta pe ceilalţi şi să respectăm deciziile autorităţilor, pentru limitarea şi răspândirea infecţiilor cu noul Coronavirus.
 
Sursa:IJP Prahova
Foto ilustrativ