IJP PRAHOVA.BULETIN INFORMATIV. 1 DECEMBRIE 2021
 
 
UPDATE: BĂRBAT REŢINUT PENTRU ÎNCĂLCAREA ORDINULUI DE PROTECŢIE
În urma analizării materialului probator a fost sesizată Judectoria Ploieşti, care a emis pe numele bărbatului de 38 de ani, mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.
Infracţiune la regimul silvic
 
La data de 30 noiembrie a.c., în jurul orei 15.30, poliţiştii Secţiei nr.8 de poliţie rurală Bălţeşti, aflându-se în exercitarea atribuţiunilor de serviciu s-au  deplasat în fondul forestier naţional din comuna Bălţeşti, unde au depistat patru persoane, care transportau cu două atelaje hipo material lemnos, de diferite specii şi diametre.
 
În urma controlului s-a constatat faptul că, cei 4 bărbaţi cu vârstele cuprinse între 21 de ani şi 29 de ani nu deţineau nici un document de provenienţă a masei lemnoase transportate, declarând faptul în cursul zilei s-au deplasat în fondul forestier pentru a lua lemne de foc cu scopul de a încălzi locuinţa.
După măsurarea materialului lemnos s-a stabilit că, în cele două atelaje hipo au fost încărcaţi 20 de arbori, de diferite specii şi diametre, însumând 1.01 metri cubi lemne de foc, iar 9 arbori aveau cioate cu rădăcini.
Întregul material lemnos a fost lăsat în custodia pădurarului din cadrul ocolului Silvic Vălenii de Munte.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ruperea ori scoaterea din rădăcini fără drept de arbori din fondul forestier naţional şi sustragerea de arbori din fondul forestier naţional.
 
Femeie cercetată pentru distrugere
 
La data de 30 noiembrie a.c., poliţiştii Secţiei nr.3 de poliţie rurală Blejoi au reuşit identificarea unei persoane bănuite de săvârşirea infracţiunii de distrugere.
În fapt, la data de 27 noiembrie a.c., poliţiştii din cadrul Postului de poliţie Bărcăneşti au fost sesizaţi de către trei persoane din comună, cu privire la faptul că autoturismele personale, parcate în faţa locuinţelor, prezintă mai multe urme de distrugere.
În urma investigaţiilor efectuate, persoana bănuită a fost identificată ca fiind o femeie, în vârstă de 53 de ani, din comuna Bărcăneşti, care a fost condusă la sediul unităţii, ocazie cu care aceasta a recunoscut fapta comisă, motivandu-si gestul prin faptul că se afla sub efectul unor medicamente şi nu îşi mai aduce aminte cu exactitate cele întamplate la data respectivă.
Cercetarile vor fi continuate de catre poliţiştii din cadrul Postului de poliţie Bărcăneşti, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere.
 
Cercetat pentru furt
 
Tot ieri, poliţiştii Secţiei nr.3 de poliţie rurală Blejoi au identificat un bărbat, în vârstă de 56 de ani, bănuit de infracţiunea de furt.
În fapt, la data de 18 martie a.c., poliţiştii Postului de poliţie Bărcăneşti au fost sesizaţi de către un tânăr, în vărstă de 17 ani, cu privire la faptul că o persoană necunoscută i-ar fi furat telefonul mobil, din incinta sălii de sport al liceului, unde acesta este elev.
În urma investigaţiilor efectuate, persoana bănuită a fost identificată ca fiind un bărbat, în vârstă de 56 de ani, din comuna Bărcăneşti, care a declarat faptul că în cursul lunii martie a mers la liceul din comună, pentru a se angaja, moment în care a intrat în incinta unităţii de învăţământ şi profitând de neatenţia elevilor a sustras un telefon mobil, care se afla pe o bancă. 
Prejudiciul cauzat a fost recuperat în totalitate.
Cercetarile vor fi continuate de catre poliţiştii din cadrul Postului de poliţie Bărcăneşti, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt.
Dosare penale pentru conducere sub influenţa alcoolului
 
La data de 30 noiembrie a.c., în jurul orei 18.10, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Urlaţi, în timp ce executau activităţi pe linie de poliţie rutieră au oprit pentru control, un autoturism care circula pe strada 1 Mai din oraş.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, care a rezultat o valoare de 1,22 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală, în vederea prelevării de mostre biologice de sânge.
În cauză, bărbatului în vârstă de 52 de ani din Bucureşti i-a fost întocmit dosar penal sub aspectul savârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.
 
Două ore mai târziu, tot poliţiştii oraşului Urlaţi au oprit pentru control un alt autoturism care circula pe strada 1 Mai din oraş.
 
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, care a rezultat o valoare de 1,09 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală, în vederea prelevării de mostre biologice de sânge.
Şi bărbatului în vârstă de 59 de ani din Urlaţi i-a fost întocmit dosar penal sub aspectul savârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.
 
 
La data de 1 decembrie a.c., în jurul orei 4.00, poliţiştii din cadrul Secţiei nr.2 de poliţie rurală Floreşti, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiunilor de serviciu în satul Filipeştii de Padure au observat un autoturism care circula pe strada Gării din direcţia satului Minieri. 
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, care a rezultat o valoare de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală, în vederea prelevării de mostre biologice de sânge.
În cauză, bărbatului în vârstă de 38 de ani, din comuna Filipeştii de Pădure i-a fost întocmit dosar penal sub aspectul savârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.
 
Tânăr depistat sub influenţa substanţelor psihoactive
 
La data de 30 noiembrie a.c.,  în jurul orei 23.30, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiunilor de serviciu, în localitatea Bodeşti-Scăeni au oprit pentru control un autoturism, care circula pe strada Morii.
Cu ocazia controlului, conducătorul auto a fost identificat în persoana unui tânăr, în vârstă de 20 de ani, din comuna Bărcăneşti care a prezentat un comportament neadecvat, fiind testat cu aparatul DrugTest, care a indicat prezenţa unor substanţe susceptibile de a avea efect psihoactiv în organism.
Tânărul a fost condus la o unitate medicală în vederea prelevării de mostre biologice de sânge.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul savârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.