BULETIN INFORMATIV IJP PRAHOVA.23 noiembrie 2021
 
Dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de violare de domiciliu în formă continuată. Bărbatul a fost reţinut
 
La data de 22 noiembrie a.c., în jurul orei 10:00, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Boldeşti Grădiştea au fost sesizaţi despre faptul că la locuinţa unei personae imobilizate la pat, un bărbat forţează uşa de la intrare în scopul de a pătrunde în locuinţă. 
În baza celor sesizate, s-a format echipă operativă care s-a deplasat la locuinţa indicată, fiind găsit bărbatul în vârstă de 60 de ani,  care a reuşit să pătrundă în locuinţă prin forţarea sistemului de închidere al uşii de acces. 
Persoana vătămată i-a solicitat bărbatului să părăsească locuinţa, însă aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice, acesta a refuzat, ulterior fiind luat din locuinţă de poliţişti. 
Din verificări, a rezultat faptul că bărbatul ar mai fi intrat în trecut în locuinţa persoanei vătămate fără acordul acesteia, fără a-i crea o stare de pericol, însă prin repetarea acestor fapte, bătrânul a hotârât să sesizeze organele de poliţie.
În baza probatoriului administrat faţă de bărbat a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de azi să fie prezentat unităţii de parchet cu propunere de luare a unei alte măsuri preventive. 
În cauză se efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvâşirii infracţiunii de violare de domiciliu în formă continuată.
 
Reţinut pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la furt calificat
 
Poliţiştii din cadrul Secţiei nr.4 de Poliţie Ploieşti au reuşit identificarea unui bărbat, imediat după ce ar fi pătruns în locuinţa unei femei în scopul de a sustrage bunuri. Bărbatul în vârstă de 23 de ani a fost reţinut. 
La data de 22 noiembrie, în jurul orei 09:40, poliţiştii din cadrul Secţiei nr.4 de Poliţie Ploieşti au fost sesizaţi de către o femeie cu privire la faptul că o persoană necunoscută a pătruns în locuinţa sa răvăşindu-i lucrurile.
În baza sesizării, poliţiştii s-au deplasat la faţa locului, unde au constatat că persoana care a pătruns în locuinţă a părăsit imobilul înainte de sosirea lor, fără a sustrage bunuri, plecând în momentul în care propietara a sesizat prezenţa acestuia în imobil. 
Poliţiştii au procedat la efectuarea de verificări în zonă, identificându-l pe bărbat în apropierea locuinţei.
În urma administrării probatoriului, faţă de acesta a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat unităţii de parchet cu propunere de luare a unei alte măsuri preventive. 
În cauză se efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la furt calificat.
 
Atenţie! Prins de poliţişti cu un cod QR al altei persoane. Dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de fals în declaraţii
 
Ieri, în jurul orei 10:30, în timp ce efectuau verificări privind respectarea prevederilor Lg. 55/2020, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti au identificat în incinta unei agenţii de pariuri sportive, un tânăr care a prezentat un cod QR în vederea dovedirii faptului că este vaccinat cu schema completă de vaccinare, care în urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că nu-i aparţinea. 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals în declaraţii.
 
Eveniment rutier soldat cu pagube materiale, produs de un bărbat având o alcoolemie de 1,68 mg/l alcool pur în aerul expirat
 
La data de 22 noiembrie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Câmpina au fost sesizaţi despre faptul că pe raza localităţii Poiana Câmpina s-a produs un eveniment rutier soldat cu pagube materiale, în care a fost implicat un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 51 de ani din Breaza. 
Ajunşi la faţa locului, poliţiştii au constatat faptul că autoturismul în cauză a intrat în coliziune cu o balustradă metalică ce delimitează partea carosabilă. S-a procedat la testarea  cu aparatul etilotest a bărbatului, care a indicat valoarea de 1,68 mg/l alcool pur în aerul expirat. 
Cu ocazia conducerii la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge, bărbatul a refuzat recoltarea, fiindu-i adus la cunoştinţă faptul că refuzul sau sustragerea de la recoltarea de mostre biologice, constituie infracţiune. 
În baza probatoriului administrat, faţă de bărbat a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de azi să fie prezentat unităţii de parchet cu propunere de luare a unei alte măsuri preventive. 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice de sânge.
 
La volan sub influenţa alcoolului
 
Seara trecută, în jurul orei 22:30, în timp ce desfăşurau activităţi pe linie rutieră, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Filipeştii de Pădure au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 28 de ani, care circula pe DJ 720, pe raza localităţii Diţeşti.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,94 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge.  
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice.
 
Foto ilustrativ