ISU Prahova scoate la concurs 85 posturi de soldaţi profesionişti
Comunicat ISU Prahova:

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Şerban Cantacuzino al judeţului Prahova a început recrutarea pentru cele 85 de locuri vacante de soldaţi profesionişti.

Dacă ai o condiţie fizică foarte bună şi nu ţi-e frică de întuneric şi nici de înălţime, ai toate şansele să te numeri printre cei angajaţi!

Persoanele care îndeplinesc condiţiile şi criteriile necesare pot depune dosarele de recrutare, în volum complet, la adresa de e-mail a unităţii de recrutare, în funcţie de domiciliul sau reşedinţa înscris/ă pe cartea de identitate a candidatului.

În acest sens, pentru a consulta anunţul de concurs, accesaţi link-ul http://www.isuprahova.ro/pdf/cariera/2021/noiembrie/gradati.pdf .

Pentru ocuparea celor 85 de posturi vacante de servant vor fi recrutaţi candidaţii cu vârsta cuprinsă între 18 şi 25 de ani.

Pregătirea necesară ocupantului postului este învăţământul general obligatoriu.

ATENŢIE!

Învăţământul general obligatoriu cuprinde învăţământul primar (clasa pregătitoare şi clasele I-IV), învăţământul gimnazial (clasele V-VIII) şi primii 2 ani ai învăţământului secundar superior (clasele IX-X din cadrul învăţământului liceal sau primii 2 ani din cadrul învăţământului profesional).

Probele de concurs constau în verificarea existenţei fobiilor incompatibile cu sarcinile şi responsabilităţile meseriei de pompieri (proba „Urcarea pe scară” şi proba „Deplasarea în subsol întunecat”), precum şi în evaluarea performanţelor fizice (parcurgerea traseului practic-aplicativ).

Proba eliminatorie „Urcarea pe scară” constă în urcarea pe scara culisantă până la nivelul etajului al II-lea, al turnului de instrucţie, coborârea şi revenirea pe sol. Este declarat „ADMIS” concurentul care a executat corect proba în maximum 90 de secunde.

Proba eliminatorie „Deplasarea î

n subsol întunecat” constă în parcurgerea unui traseu cu lungimea de 20 m şi lăţimea cuprinsă între 2,5-3 m, amenajat în subsolul întunecat al unei clădiri. Candidatul parcurge traseul echipat cu aparatul de respirat, având vizorul obturat.

Pe parcursul traseului se amplasează patru obiecte pe care candidaţii trebuie să le identifice.

Pentru a fi declarat „ADMIS”, candidatul trebuie să identifice minimum două obiecte şi să obţină un timp final de maximum 3 minute.

Pentru fiecare obiect neidentificat candidatul este penalizat cu câte 20 de secunde.

Modul de desfăşurare a evaluării fizice prin parcurgerea traseului practic-aplicativ poate fi urmărit la următorul link: https://www.youtube.com/watch?v=HcgzNWscNC4

Probele de concurs se susţin în centrele de selecţie organizate la nivelul ISU Bucureşti-Ilfov, ISU Cluj, ISU Timiş, ISU Argeş, ISU Neamţ şi ISU Brăila.

Foto ilustrativ/observatorulph.ro