Acţiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul pandemiei COVID-19, desfăşurate de poliţiştii prahoveni
Pe tot parcursul zilei de ieri, 21 noiembrie a.c., poliţiştii prahoveni au acţionat în colaborare cu celelalte structuri, în sistem integrat, privind verificarea respectării normelor legale impuse în contextul pandemic actual.
Forţele de ordine au fost angrenate în acţiuni punctuale de control, efectuând verificări la peste 60 de societăţi comerciale/persoane fizice autorizate, 50 de obiective de interes (restaurante, terase, zone de agrement, unităţi turistice, gări şi pieţe) şi peste 65 de  autovehicule destinate transportului de persoane. 
Pentru neregulile constatate, în context covid, au fost aplicate 52 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 8.500 de lei, 48 dintre ele, fiind aplicate pentru nepurtarea măştii de protecţie.
Amintim faptul că, portul măştii de protecţie în mod corect, astfel încât să acopere nasul şi gura, este obligatoriu în toate spaţiile închise şi deschise, precum şi la locul de muncă şi în mijloacele de transport în comun.
Recomandăm tuturor cetăţenilor să poarte masca de protecţie, să păstreze distanţarea fizică, să respecte măsurile impuse cu privire la carantină/izolare şi interdicţiile privind deplasarea/libera circulaţie.
 
Sursa:IJP Prahova