IPJ PRAHOVA.BULETIN DE PRESĂ.19 noiembrie 2021
 
Reţinut pentru tentativă la înşelăciune şi înşelăciune în formă continuată
 
Poliţiştii Secţiei nr.3 de Poliţie Ploieşti au reuşit ieri, 18 noiembrie a.c., identificarea unui bărbat în vârstă de 51 de ani din Bucureşti, bănuit de săvârşirea infracţiunilor de tentativă la înşelăciune şi înşelăciune în formă continuată. 
În fapt, în aceeaşi zi, bărbatul ar fi încercat să înşele o persoană prin metoda ,,Loz în plic”, constând în aceea că prezenta persoanelor un cupon contrafăcut ca având drept câştig, o maşină, cupon pe care îl oferea în schimbul unor sume de bani. 
Din verificări, a reişit faptul că bărbatul ar mai fi comis anterior alte 5 fapte de înşelăciune, fiind cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune în formă continuată. 
Tot ieri, faţă de acesta a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând ca azi să fie prezentat unităţii de parchet cu propunere de luare a unei alte măsuri preventive. 
 
Reţinut pentru conducere fără permis şi conducere sub influenţa alcoolului
 
Aseară, în jurul orei 21:45, în timp ce efectuau activităţi de supraveghere şi control al traficului rutier pe raza comunei Sângeru, pe DJ102C, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Urlaţi au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat din comuna Salcia. 
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, s-a constatat faptul că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. 
Ba mai mult, întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge. 
Faţă de bărbat a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de azi să fie prezentat unităţii de parchet în vederea dispunerii unei alte măsuri preventive. 
În cauză se efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără a deţine permis de conducere şi conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice. 
 
Prins la volan, deşi avea permisul de conducere suspendat
 
La data de 18 noiembrie a.c., în jurul orei 16:15, în timp ce desfăşurau activităţi pe linie rutieră, pe Bulevardul Republicii din municipiu, poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Ploieşti au observant în zona Catedralei, un autoturism oprit neregulamentar. 
La volanul autoturismului a fost identificat un bărbat, care în urma verificărilor efectuate  în bazele de date s-a constatatat faptul că figurează cu permisul de coducere cu restricţii-suspendat. 
În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană căreia i s-a suspendat exercitarea dreptului de a conduce autovehicule.
 
Foto ilustrativ