IJP PRAHOVA.BULETIN DE PRESĂ.17  noiembrie 2021
Minor bănuit de săvârşirea infracţiunii de furt, depistat de poliţişti 
 
Ieri, 16 noiembrie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei nr.4 de Poliţie Ploieşti au reuşit depistarea unui minor care ar fi sustras un telefon mobil. 
 
În fapt, la data de 7 octombrie a.c., un tânăr domiciliat în comuna Ceptura a sesizat oraganele de poliţie cu privire la faptul că, o persoană necunoscută i-ar fi sustras telefonul mobil în timp ce se afla într-un parc din municipiul Ploieşti. 
 
În urma cercetărilor efectuate, minorul în vârstă de 16 ani, domiciliat în municipiu a fost depistat de poliţişti, recunoscând fapta comisă, ocazie cu care telefonul mobil a fost recuperat şi predat persoanei vătămate. 
 
Cercetările sunt continuate de poliţişti sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt
 
 
Dosar penal pentru comercializare de articole pirotehnice fără autorizaţie
 
La data de 16 noiembrie a.c., în jurul orei 17:00, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti au identificat pe raza municipiului, în zona Halelor Centrale un comerciant care, printre produse autorizate spre vânzare comercializa şi articole pirotehnice fără a fi autorizat în acest sens. 
 
Cu ocazia examinării articolelor pirotehnice găsite în societatea comercială, au fost identificate mai multe tipuri de astfel de articole care au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. 
 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”orice operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept”
 
 
Infracţiune la regimul rutier
 
La data de 16 noiembrie a.c., în jurulorei 14:50, în timp ce efectuau activităţi de supraveghere şi control al traficului rutier pe strada Vasile Milea din municipiu, poliţiştii Biroului Rutier Ploieşti au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 75 de ani din municipiul Ploieşti.
 
Cu ocazia verificărilor efectuate în bazele de date s-a constatat faptul că bărbatul figurează cu permisul de conducere cu restricţii-suspendat. 
 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere, de către o persoană căreia i s-a suspendat exercitarea dreptului de a conduce autovehicule.
 
Dosar penal pentru sustragere fără drept de material lemnos
 
Ieri, în jurul orei 17:45, în timp ce desfăşurau activităţi pe linia depistării persoanelor care săvârşesc delicte silvice, poliţiştii din cadrul Secţiei Rurale de Poliţie Drajna au identificat pe raza satului Slon, un bărbat care transporta material lemnos cu un atelaj hipo. 
 
La solicitarea documentelor legale de provenienţă ale materialului lemnos, bărbatul a declarat că nu are asupra sa aceste documente.  
 
În continuare, materialului lemnos a fost măsurat de către un pădurar al Ocolului Silvic Vălenii de Munte, rezultând cantitatea de 0,502 metri cubi care a fost confiscată şi predată reprezentanţilor ocolului.
 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de sustragerea fără drept de material lemnos. 
 
Foto ilustrativ