IJP PRAHOVA.BULETIN DE PRESĂ.15 noiembrie 2021
 
 
Prins de poliţişi la câteva ore după ce ar fi sustras suma de 11.200 de lei
La data de 14 noiembrie a.c., poliţiştii municipiului Câmpina au identificat o persoană bănuită de furtul sumei de 11.200 de lei. 
În fapt, la data de 14 noiembrie a.c., în jurul orei 02:40, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Câmpina au fost sesezaţi de către un bărbat despre faptul că din autoturismul personal i-ar fi fost sustrasă suma de 11.200 de lei. 
În baza sesizării, poliţiştii s-au deplasat la faţa locului unde au constatat că cele sesizate se confirmă, parbrizul autoturismului fiind spart. 
 
Cu ocazia cercetărilor efectuate, poliţiştii au identificat persoana bănuită de comiterea faptei ca fiind un tânăr în vârstă de 22 de ani din comuna Telega. 
 
Faţă de acesta a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând ca astăzi să fie prezentat unităţii de parchet cu propunere de luare a unei alte măsuri preventive. 
 
Infracţiune la regimul silvic
 
La data de 14 noiembrie a.c., în jurul orei 18:00, în timp ce efectuau activităţi în vederea identificării persoanelor care săvârşesc delicte silvice, poliţiştii din cadrul Secţiei Rurale de Poliţie Câmpina au identificat în pădurea particulară din punctul Horjeşti, patru persoane care tăiaseră în mod ilegal doi arbori. 
 
Cei patru bărbaţi cu vârstele de 18, 37, 45, şi respectiv 48 de ani de ani au recunoscut fapta comisă, materialul lemnos fiind măsurat de un pădurar rezultând cantitatea de 6,154 m.c., care a fost ridicată în vederea confiscării. 
 
În cauză a fost întocmit dosarul penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăiere fără drept de arbori.
 
Dosar penal întocmit pentru săvârşirea infracţiunii de furt 
 
La data de 14 noiembrie a.c., , poliţiştii din cadrul Secţiei Rurale de Poliţie Blejoi au prins în flagrant un bărbat care ar fi sustras carburant dintr-o staţie peco fără a-l achita. 
 
În fapt, în jurul orei 19:00, bărbatul a pus într-un recipient cantitatea de aproximativ 8 l de carburant, ulterior plecând fără a achita contravaloarea acestuia. La somarea legală, bărbatul a fugit, fiind prins la scurt timp în apropierea staţiei de alimentare. 
 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt. 
 
Prinşi la volan deşi consumaseră alcool, substanţe cu efect psihoactiv sau circulau cu autovehicul neînmatriculat
 
La data de 14 noiembrie a.c., în jurul orei 07:00, poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Ploieşti, aflândus-se în exercitarea atribuţiunilor de serviciu pe strada Ştrandului din municipiu au oprit, pentru contro, un autoturism condus de un bărbat. 
 
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge. 
 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice.
 
La data de 14 noiembrie a.c., în jurul orei 17:00 în timp ce efectuau activităţi pe linie rutieră de DC 45 A, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Urlaţi au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat domiciliat în municipiul Bucureşti.
 
Având în vedere faptul că bărbatul emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat.  Ulterior acesta a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge. 
 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice. 
 
Aseară, în jurul orei 20:15, în timp ce efectuau activităţi de verificare şi control al traficului rutier pe Bulevardul Carol I din municipiu, poliţiştii din cadrul Biroului rutier Câmpina au oprit, pentru control, un autoturism condus de un tânăr în vârstă de 21 de ani.
 
Având în vedere faptul că tânărul avea un comportament agitat s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul DrugTest, care a rezultat o valoare pozitivă, indicând prezenţa unor substanţe susceptibile de a avea efect psihoactiv în organism, fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice.
 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. 
 
Tot aseară, în jurul orei 21:00, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiunilor de serviciu pe raza de competenţă, poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţiei Rurală Cocorăştii Colţ au oprit pentru control un moped condus de un bărbat din comuna Gorgota. 
 
În urma verificărilor efectuate în bazele de date s-a constatat faptul că mopedul este neînmatriculat. 
Totodată, întrucât bărbatul emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la o unitate medicaă în vederea recoltării de mostre biologice de sânge. 
 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui autovehicul sub influenţa bauturilor alcoolice şi punerea în circulaţie sau conducerea unui autovehicul neînmatriculat.
 
Noaptea trecută, în jurul orei 00:45, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiunilor de serviciu pe DC 105, poliţiştii din cadrul Secţiei Rurale de Poliţie Blejoi au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 41 de ani din comuna Ariceştii Rahtivani. 
 
Întrucât bărbatul emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge.  
 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa alcoolului. 
 
Foto ilustrativ