IJP PRAHOVA. REZULTATUL ACTIVITĂŢILOR  DE PREVENIRE ÎN CONTEXT COVID 19.11 noiembrie 2021
Joi 11 noiembrie a.c., poliţiştii prahoveni, împreună cu jandarmii au desfăşurat o acţiune de prevenire, informare şi verificare privind modul în care se respectă normele legale impuse în contextul pandemic actual, pe raza localităţilor Balta Doamnei, Bărcăneşti, Brazi, Olari, Păuleşti, Şirna şi Tinosu.
În acest context, s-a acţionat pentru prevenirea răspândirii infectării cu SARS-CoV-2, menţinerea unui climat optim de ordine şi siguranţă publică şi verificarea respectării normelor legale, aproximativ 50 de persoane fiind atenţionate verbal cu privire la portul corespunzător al măştii de protecţie.
Cu această ocazie, au fost legitimate peste 55 de persoane şi au fost verificate 14 societăţi comerciale, unde s-a avut în atenţie respectarea măsurilor sanitare,  fiind totodată controlate şi 10 mijloace de transport în comun, unde li s-a recomandat călătorilor să poarte masca de protecţie în mod corespunzător. 
Trebuie să dăm dovadă de responsabilitate în conştientizarea riscurilor la care ne expunem în cazul nerespetării normelor legale impuse, întrucât fiecare dintre noi are datoria morală de a-i proteja pe cei din jur, astfel încât să putem preveni şi reduce efectele pandemiei. 
Recomandăm cetăţenilor să respecte măsurile de protecţie individuală şi interdicţiile impuse în această perioadă dificilă pe care o parcurgem. 
Scopul poliţiştilor nu este acela de a sancţiona, ci acela de a aminti cetăţenilor necesitatea adoptării unui comportament responsabil.