IJP PRAHOVA.BULETIN INFORMATIV.11 noiembrie 2021

Dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de tulburare a ordinii şi liniştii publice şi ameninţare

La data de 10 noiembrie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti s-au sesizat din oficiu, cu privire la săvârşirea infracţiunilor de tulburare a ordinii şi liniştii publice şi ameninţare, în urma vizionării unui clip video apărut pe o reţea de socializare ce ilustrează un conflict verbal între doi bărbaţi, unul dintre ei având asupra sa un obiect tăietor-înţepător.

În urma verificărilor efectuate de poliţişti, cei doi bărbaţi au fost identificaţi şi conduşi la sediul poliţiei în vederea continuării cercetărilor.

În fapt, în dimineaţa zilei de 9 noiembrie a.c., în jurul orei 08:30, în timp ce se aflau pe o stradă din municipiu, între cei doi ar fi izbucnit un conflict verbal pe motivul unor neînţelegeri avute anterior.

Unul dintre bărbaţi l-ar fi ameninţat pe celălalt cu acte de violenţă în timp ce avea în mână un obiect tăietor-înţepător. Faţă de acesta a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de azi să fie prezentat unităţii de parchet, cu propunere de luare a unei alte măsuri preventive.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tulburare a ordinii şi liniştii publice şi ameninţare.

Tânăr de 20 de ani reţinut pentru furt

La data de 10 noiembrie a.c., poliţiştii Biroului de Combatere a Furturilor din Locuinţe Ploieşti au efectuat activităţi, în cadrul unui dosar penal, ce privea săvârşirea mai multor infracţiuni de furt din cadrul mai multor societăţi comercile, de pe raza judetului Prahova.

Din cercetările şi investigaţiile efectuate şi în colaborare cu poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Ilfov, poliţiştii prahoveni au identificat un tânăr bănuit de săvârşirea faptelor, în vârstă de 22 de ani, din comuna Cernica, judeţul Ilfov.

În continuarea activităţilor, aceştia au reuşit identificarea şi celui de-al doilea tânăr implicat, în vârstă de 20 de ani, din municipiul Bucureşti.

Astfel, în cursul zilei de ieri, cei doi au fost conduşi la sediul Poliţiei Municipiului Poieşti, în vederea audierii.

În urma administrării probatoriului s-a dispus reţinerea pentru 24 de ore, a tânărului de 20 de ani, urmând ca în cursul zilei de azi, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti, cu propunere de luare a unei alte măsuri preventive.

Cercetările sunt continuate de către poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Ploieşti, în vederea stabilirii şi probării întregii activităţi infracţionale.

Minori în vârstă de 12, respectiv 13 ani prinşi după ce ar fi sustras un telefon mobil

Tot ieri, poliţiştii din cadrul Biroului de Combatere a Infracţiunilor contra Persoanei şi Patrimoniului Ploieşti au identificat doi minori cu vârstele de 12, respectiv 13 ani din Ploieşti, bănuiţi de comiterea unei infracţiuni de furt.

În fapt, la data de 1 noiembrie a.c., în jurul orei 19:40, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti au fost sesizaţi de către un minor despre faptul că, în timp ce se afla într-un mijloc de transport public în comun, o persoană necunoscută i-ar fi sustras telefonul mobil pe care îl avea în buzunar.

În urma activităţilor investigativ-operative desfăşurate de poliţişti s-a reusit identificarea a doi minori bănuiţi de săvârşirea infracţiunii, telefonul mobil fiind recuperat şi predat persoanei vătămate.

Cercetările sunt continuate de către poliţiştii municipiului Ploieşti sub îndrumarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti.

Prinşi la volan deşi consumaseră băuturi alcoolice sau aveau permisul de conducere suspendat

La data de 10 noiembrie a.c., în jurul orei 16.30, poliţiştii din cadrul Secţiei Rurale de Poliţie Drajna, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiunilor de serviciu, pe raza comunei Măneciu au oprit pentru control, un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 47 de ani, din judeţul Ilfov.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând valoarea de 1,02 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală, în vederea prelevării de mostre biologice de sânge.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului.

Tot în cursul zilei de ieri, poliţiştii Oraşului Băicoi, în timp ce desfăşurau activităţi specifice pentru creşterea gradului de disciplină rutieră, au oprit pentru control un autoturism care circula din direcţia Plopeni către DN1.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând valoarea de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea prelevării de mostre biologice de sânge.

Bărbatului în vârstă de 50 de ani, din oraşul Băicoi i-a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului.

Noaptea trecută, în jurul orei 02:30, în timp ce sea aflau în exercitarea atribuţiunilor de serviciu, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Breaza au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 28 de ani, care circula pe strada Republicii din oraş.

În urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că bărbatul figurează în bazele de date cu permisul de conducere cu restricţii- suspendat.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică s-a încercat testarea alcoolscopică a acestuia, refuzând-o, motiv pentru care a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendat.

Infracţiune la regimul armelor şi muniţiilor

La data de 10 noiembrie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Mizil au efectuat un control pe linia deţinerii armelor neletale supuse autorizării, la domiciliul unui bărbat domiciliat în oraşul Mizil.

Cu ocazia verificărilor efectuate s-a constatat faptul că deţinătorul a schimbat locul de păstrare al armei, înscris în certificatul de deţinător, odată cu schimbarea domiciliului, fără a declara această modificare.

Având în vedere cele constatate, în cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor, arma fiind ridicată în vederea continuării cercetărilor.

Foto ilustrativ