ISU PRAHOVA.BULETIN INFORMATIV.10 noiembrie 2021
În perioada 09 – 10 noiembrie, s-au înregistrat 33 misiuni din care 15 au fost intervenţii în situaţii de urgenţă, 14 cazuri SMURD, precum şi 4 misiuni de îndrumare şi control. 
Echipajele de salvatori au acţionat pentru stingerea a 2 incendii, 4 misiuni (măsuri suport COVID),  2 recunoaşteri, precum şi în alte 5 intervenţii în sprijinul comunităţilor, cum ar fi: deblocare persoane din locuinţe, asigurare zonă accidente rutiere etc.
De asemenea, echipajele de pompieri militari ale subunităţilor de intervenţie au efectuat 2 misiuni de recunoaştere în teren la secţiile ATI din judeţ, verificând căile de acces la aceste obiective, sursele de alimentare cu apă, reţelele de hidranţi şi alte aspecte de interes operativ.
În intervalul menţionat, pompierii militari au lichidat două incendii în localităţile Comarnic şi Azuga provocate, cel mai probabil de coşurile de fum necurăţate, defecte, amplasate ori neprotejate corespunzător faţă de materialele combustibile.
Salvatorii au localizat şi lichidat incendiile înainte ca acesta să provoace pagube materiale.
În data de 09 noiembrie, în jurul orei 15.04, o autospecială de lucru cu apă şi spumă, în timp ce se deplasa la un incendiu coş de fum pe strada Podul Lung din localitatea Comarnic, a părăsit partea carosabilă şi s-a răsturnat pe partea stângă într-o grădină, la o diferenţă de nivel de 15 m. Cei trei pompieri care încadrau autospeciala au fost evaluaţi medical la locul evenimentului, însă nu au necesitat transport la spital.
Incidentul a fost preluat de către organele abilitate care vor stabili cu exactitate cauza producerii.
În continuare, pompierii salvatori rămân mobilizaţi pentru a acţiona cu operativitate în sprijinul semenilor. 
 
Foto ilustrativ