IJP PRAHOVA.ACTIVITĂŢILE DE VERIFICARE ÎN CONTEXT COVID-19 CONTINUĂ. FII RESPONSABIL, FII UN EXEMPLU PENTRU CEILALŢI!
 
În ultimele 24 de ore, pe raza oraşelor Azuga, Băicoi, Buşteni, Boldeşti-Scăeni, Mizil, Vălenii de Munte cât şi pe raza comunelor Ariceştii Rahtivani, Blejoi, Bucov, Brazi, Drajna şi Gorgota, peste 100 de poliţişti din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova au desfăşurat 10 acţiuni în colaborare cu celelalte structuri cu care se acţionează în sistem integrat în vederea limitării răspândirii virusului Covid-19.
În acest context, au fost verificate aproximativ 100 de societăţi comerciale, 70 de restaurante, terase şi alte medii de interes cât şi peste 90 de mijloace de transport în comun, ocazie cu care s-a verificat modul de respectare al prevederilor privind purtarea măştii de protecţie. 
Pentru unele nereguli constatate au fost aplicate 36 de sancţiuni contravenţionale, în cazul nerespectării prevederilor Legii nr.55/2020, în valoare totală de 4.500 de lei. 
32 pentru nepurtarea măştii de protecţie
4 pentru  nerespectarea interdicţiilor privind deplasarea/libera circulaţie.
*Poliţiştii prahoveni desfăşoară zilnic astfel de acţiuni pentru  revenirea la normalitate, scopul nefiind acela de a sancţiona cetăţenii, ci acela de prevenire şi informare a lor.*
Trebuie să dăm dovadă de responsabilitate în conştientizarea riscurilor la care ne expunem în cazul nerespetării normelor legale impuse, întrucât fiecare dintre noi are datoria morală de a-i proteja pe cei din jur, astfel încât să putem preveni şi reduce efectele pandemiei.
Recomandăm tuturor cetăţenilor să adopte o conduită responsabilă, să respecte măsurile de protecţie individuală şi interdicţiile impuse de autorităţi.
 
Sursa:IJP Prahova
 
Foto ilustrativ