IJP PRAHOVA.BULETIN DE PRESĂ.7 NOIEMBRIE 2021
Infracţiuni la regimul armelor şi muniţiilor
La data de 7 noiembrie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Mizil, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiunilor de serviciu, s-au deplasat la domiciliul unui bărbat din oraşul Mizil, pentru un control pe linia regimului armelor si muniţiilor
Cu ocazia verificărilor s-a constatat faptul că, deţinătorul a schimbat locul de păstrare al armei, înscris în certificatul de deţinător, odată cu schimbarea domiciliului, fără a declara această modificare.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectarea regimului armelor si muniţiilor, arma şi cartuşele fiind ridicate în vederea continuării cercetărilor.
Tot poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Mizil, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiunilor de serviciu s-au deplasat la domiciliul unui alt bărbat din oraşul Mizil, pentru un control pe linia regimului armelor si muniţiilor.
Cu ocazia verificărilor s-a constatat faptul că, deţinătorul de drept al armei a decedat la data de 2 decembrie 2020, iar soţia acestuia nu a predat arma la un armurier autorizat, în termenul legal prevăzut de lege.
Şi în această cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectare a regimului armelor si muniţiilor, arma şi cartuşele fiind ridicate în vederea continuării cercetărilor.
Infracţiuni la regimul rutier
La data de 7 noiembrie a.c., în jurul orei 07.10, poliţiştii Biroului Rutier Ploieşti aflându-se în exercitarea atribuţiunilor de serviciu pe raza municipiului Ploieşti, au observat în trafic un autoturism care circula pe strada Ştrandului, din direcţia Bucov către Ploieşti. 
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge. 
În cauză, bărbatului de 33 de ani din Mizil i-a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.
 
La data de 7 noiembrie a.c., în jurul orei 14.30, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiunilor de serviciu, în localitatea Puchenii Mari au oprit pentru control un autoturism, care circula pe DC 127 din sat Moara către DN1.
Cu ocazia controlului, a fost stabilită identitatea conducătorului auto, în persoana unui bărbat în vârstă de 51 de ani, din comuna Puchenii Mari.
Întrucât acesta emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest, care a rezultat o valoare de 1,10 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală, în vederea prelevării de mostre biologice de sânge.
 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.
În cursul nopţii trecute, în jurul orei 1.50, poliţiştii  din cadrul Secţiei nr.7 de Poliţie rurală Cocorăştii Colţ, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiunilor de serviciu, pe raza comunei Brazi au observat un autoturism, care circula din direcţia Brazii de Jos către DN1.
 
Poliţiştii au efectuat semnalul regulamentar pentru oprire, fără ca acesta să oprească, motiv pentru care au plecat în urmărirea autoturismului, fiind interceptat în apropierea combinatului petrochimic Brazi.
Cu ocazia controlului a fost identificat conducătorul auto, în persoana unui tânăr în vârstă de 25 de ani, din comuna Bărcănesti.
În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că tânărul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, acesta refuzând şi testarea cu aparatul alcooltest dar şi recoltarea de mostre biologice de sânge.
 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere şi refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.
 
După aproximativ o oră, poliţiştii Serviciului Rutier, în timp ce se aflau în exercitarea sarcinilor de serviciu, în afara localităţii Albeşti-Paleologu au oprit pentru control un autoturism, care circula pe DN1B, pe sensul de mers Buzău către Ploieşti. 
 
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotes, care a rezultat o valoare de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală, în vederea prelevării de mostre biologice de sânge.
În cauză, bărbatului de 39 de ani i-a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.
 
Tot în jurul aceleiaşi ore, poliţiştii Serviciului Rutier, în timp ce se aflau în exercitarea sarcinilor de serviciu, în localitatea Valea Călugărească au oprit pentru control un autoturism, care circula pe DN1B, pe sensul de mers Ploieşti către Buzău. 
 
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, care a rezultat o valoare de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Cu ocazia conducerii la o unitate medicală, bărbatul a refuzat recoltarea de mostre biologice de sânge.
În cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de refuz de recoltare de mostre biologice.
 
Tot în cursul nopţii trecute,  poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Mizil, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiunilor de serviciu pe raza oraşului Mizil, au oprit pentru control un autoturism, care circula din direcţia Bulevardului Gării către strada 24 Ianuarie. 
 
Poliţiştii i-au solicitat conducătorului auto să prezinte documentele de identitate pesonale precum si ale autoturismului condus, acesta menţionând faptul că nu le are asupra sa.
În urma verificărilor în bazele de date s-a constatat faptul că bărbatul în vârstă de 33 de ani nu figura ca posesor de permis de conducere, pentru nicio categorie de vehicule.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.
 
Activităţi de verificare, în context Covid-19
 
Pe tot parcursul zilei de ieri, 7 noiembrie a.c., poliţiştii prahoveni au acţionat în colaborare cu celelalte structuri, în sistem integrat, privind verificarea respectării normelor legale impuse în contextul pandemic actual. 
 
Activităţile cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă au vizat, în special zonele aglomerate, agenţii economici, context în care au fost verificate 100 societăţi comerciale şi peste 50 de mijloace de transport în comun. 
 
Pentru neregulile constatate, în context covid, au fost aplicate 64 de sancţiuni contravenţionale, după cum urmează: 
 
53 pentru nerespectarea măsurilor de asigurare a rezilienţei comunităţilor: 
 
•53 pentru nepurtarea măştii de protecţie
 
11 sancţiuni au fost aplicate persoanelor fizice pentru  nerespectarea interdicţiilor privind deplasarea/libera circulaţie. 
 
Valoarea totală a acestora este de 7.000 de lei. 
 
Recomandăm cetăţenilor să respecte măsurile de protecţie individuală şi interdicţiile impuse în această perioadă dificilă pe care o parcurgem. 
 
Scopul poliţiştilor nu este acela de a sancţiona, ci acela de a aminti cetăţenilor necesitatea adoptării unui comportament responsabil.
 
Foto ilustrativ