BULETIN DE PRESĂ IJP PRAHOVA.7 noiembrie 2021
 
Prinşi la volan deşi consumaseră băuturi alcoolice sau aveau permisul suspendat
 
La data de 6 noiembrie a.c., în jurul orei 17:30, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe DN 1B – E577, pe raza localităţii Valea Călugărească, au fost sesizaţi despre faptul că s-a produs un eveniment rutier soldat cu pagube materiale. 
În baza sesizării, poliţiştii s-au deplasat la faţa locului unde au procedat la testarea cu aparatul etilotest a celor doi conducători auto, aparatul indicând valoarea de 0,46 mg/l alcool în cazul unuia dintre ei, motiv pentru care a fost transportat la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge. 
Bărbatului în vârstă de 47 de ani i-a fost reţinut permisul de conducere, fiindu-i eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de conducere. 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.  
 
Aseară, în jurul orei 18:00, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe Bulevardul Carol 1, poliţiştii staţiunii Sinaia au observat în sensul  giratoriu de la intersecţia străzilor Bulevardul Carol I cu strada Aosta, un autoturism care se afla oprit neregulamentar.   
Cu ocazia verificării în bazele de date a conducătorului auto şi a autoturismului s-a constatat faptul că bărbatul aflat la volan figurează cu permisul de conducere cu restricţii-susupendat. 
Totodată, bărbatul a fost testat cu aparatulul etilotest, rezultatul fiind negativ.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată. 
 
Tot aseară, în jurul orei 18:40, poliţiştii din cadrul Secţiei Rurale de Poliţie Cocorăştii Colţ, în timp ce efectuau controlul traficului rutier, au oprit pentru control pe Dj 101 A, au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat din comuna Şirna.
Întrucât bărbatul emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 1,07 mg/l alcool pur  în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge. 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice.
 
Atenţie la regimul armelor şi muniţiilor
 
La data de 6 noiembrie a.c.,  poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Mizil au efectuat un control pe linia deţinerii armelor neletale supuse autorizării la domiciliul unui bărbat domiciliat în oraşul Mizil.
Cu ocazia verificărilor efectuate s-a constatat faptul că deţinătorul a schimbat locul de păstrare al armei, înscris în certificatul de deţinător, odată cu schimbarea domiciliului, fără a declara această modificare.
Totodată, în cutia metalică de deţinere a mai fost găsită şi o armă despre care bărbatul a declarat că a fost a tatălui său care a decedat, fără a o preda în termenul legal de 10 zile de la data decesului.
 Având în vedere cele constatate, în cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, armele şi muniţia aferentă fiind ridicate în vederea continuării cercetărilor.