IJP PRAHOVA.BULETIN DE PRESĂ.6 noiembrie 2021

Infracţiuni la regimul rutier

La data de 5 noiembrie a.c., în jurul orei 12:30, poliţiştii municipiului Ploieşti, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiunior de serviciu pe strada Padina, au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat cu domiciliul în municipiu. 
Cu ocazia verificărilor în bazele de date, s-a constatat faptul că bărbatul figurează cu permisul de conducere cu restricţii- anulat. 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană având permisul de conducere anulat. 
Ieri, în jurul orei 16:00, poliţiştii din cadrul Sercţiei Rurale de Poliţie Ciorani, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe raza comunei Sălciile, au oprit pentru control un autoturism.
La volanul autoturismului a fost identificat un bărbat din comună care a fost testat alcoolscop, rezultatul fiind 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge. 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice. 
Ieri, în jurul 17:10, poliţiştii din cadrul Secţiei Rurale de Poliţie Valea Călugărească, desfăşurând activităţi de patrulare pe raza comunei Albeşti Paleologu, au observant că la trecerea la nivel cu calea ferată, semnalele acustice şi cele cu lumini roşii erau în funcţiune,  motiv pentru care au oprit autospeciala. 
La vederea autospecialei de poliţie, un autoturism care se afla în faţa acesteia a oprit luminile de întâlnire şi a pornit avariile nemaiplecând la oprirea semnalelor căii ferate.
 Astfel, echipajul de poliţie l-a intrebat pe conducătorul autoturismului daca a păţit ceva, acesta făcându-le semn agenţilor să îşi continue drumul, neavând nicio problemă. 
Poliţiştii s-au deplasat pe o distanţă de aproximativ 50 de metri, ulterior întorcând autospeciala în vederea verificării bărbatului şi autoturismului, moment în care cel în cauză a fost surprins efectuând manevra de mers înapoi.
Bărbatului i-au fost solicitate documentele personale şi cele ale autovehiculului, neputâţnd să le prezinte, motivul fiind că nu le are la el. Totodată acesta a declarat că nu el este conducătorul autoturismului, şi că s-a urcat la volan doar pentru a scoate maşina în afara părţii carosabile, şoferul plecând la o benzinărie din apropiere. 
Au fost verificate trei staţii Peco fără a fi găsit bărbatul menţionat, el fiind găsit la domiciliu,  declarînd că este acasă de la ora 13:00, fără a conduce autoturismul în cauză.
Condus la sediul poliţiei, bărbatul aflat la volanul autoturismului a recunoscut că are permisul reţinut din data de 24.04.2019.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere. 
Tot aseară, în jurul orei 22:50 poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Băicoi, în timp ce efectuau controlul traficului rutier pe raza oraşului au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 50 de ani, domiciliat în Băicoi. 
Întrucât bărbatul emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,47 mg/l alcool pur  în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge. 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice. 
La data de 5 noiembrie, în jurul orei 23:40  a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei staţiunii Sinaia, în timp ce efectuau supravegherea şi controlul traficului rutier pe Bulevardul Independenţei din staţiune, au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat.
Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice. 
Infracţiune la regimul armelor şi muniţiilor
Aseară în jurul orei 18:00, poliţiştii din cadrul Secţiei Rurale de Poliţie Blejoi au efectuat un control pe linia deţinerii armelor neletale supuse autorizării la domiciliul unui bărbat domiciliat în comuna Păuleşti.
Cu ocazia verificărilor efectuate s-a constatat faptul că deţinătorul a decedat, iar familia acestuia nu a predat arma şi muniţia unui armurier autorizat în termenul legal de 10 zile de la decesul bărbatului. 
Având în vedere cele constatate, în cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, arma şi muniţia aferentă fiind ridicate în vederea continuării cercetărilor. 
 
Foto ilustrativ