IJP PRAHOVA.ACTIVITĂŢI DE VERIFICARE, ÎN CONTEXT COVID 19.FII RESPONSABIL, FII UN MODEL PENTRU CEILALŢI!
 
În ultimele 24 de ore, pe raza municipiului Câmpina, a oraşelor Băicoi, Boldeşti-Scăeni, Breaza, Buşteni, Sinaia, Slănic, Mizil, Urlaţi, cât şi pe raza comunelor Băneşti DN1, Bucov, Râfov, Şirna şi Târgşorul Vechi, peste 100 de poliţişti din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova au desfăşurat 16 acţiuni în sistem integrat în vederea limitării răspândirii virusului Covid-19.
Activităţile cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă au vizat, în special zonele aglomerate şi agenţii economici, fiind astfel verificate 115 de societăţi comerciale şi peste 75 de mijloace de transport în comun.
Pentru unele nereguli constatate au fost aplicate 53 de sancţiuni contravenţionale, în cazul nerespectării prevederilor Legii nr.55/2020.
43 pentru nerespectarea măsurilor de asigurare a rezilienţei comunităţilor:
41 pentru nepurtarea măştii de protecţie
2 pentru nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea.
10 sancţiuni au fost aplicate persoanelor fizice pentru  nerespectarea interdicţiilor privind deplasarea/libera circulaţie.
Valoarea totală a acestora este de aproximativ 10.000 de lei.
Poliţiştii prahoveni desfăşoară zilnic astfel de acţiuni, scopul nefiind acela de a sancţiona cetăţenii, ci acela de prevenire şi informare a lor. 
Trebuie să dăm dovadă de responsabilitate în conştientizarea riscurilor la care ne expunem în cazul nerespetării normelor legale impuse, întrucât fiecare dintre noi are datoria morală de a-i proteja pe cei din jur, astfel încât să putem preveni şi reduce efectele pandemiei. 
Recomandăm cetăţenilor să respecte măsurile de protecţie individuală şi interdicţiile impuse de autorităţi pentru revenirea la normalitate!