IJP PRAHOVA.Buletin  informativ.5 noiembrie 2021
Tânăr de 17 ani urmărit de poliţişti în timp ce conducea un autoturism fără permis de conducere
La data de 5 noiembrie a.c., în jurul orei 1.30, poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 10 de Poliţie Rurală Valea Calugarească, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiunilor de serviciu, în comuna Drăgăneşti, au procedat la oprirea regulamentară a unui autoturism. 
La vederea echipajului de poliţie, conducătorul autoturismului, un tânăr în vârstă de 17 ani din comună a accelerat, nerespectând indicaţiile poliţistului rutier, motiv pentru care, echipajul a pornit în urmărirea autoturismului, utilizând semnalele acustice si luminoase ale autospecialei. 
La scurt timp, ajungând într-o intersecţie, minorul a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare intrând în coliziune frontală cu gardul unui imobil. Din impact au rezultat doar pagube materiale. 
În urma verificărilor în bazele de date, s-a constatat faptul că tânărul nu figurează ca deţinător de permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. 
 
În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
Poliţiştii continuă verificările privind regimul armelor şi muniţiilor
La data de 4 noiembrie a.c., în jurul orei 13.00, poliţiştii din cadrul Secţiei nr.3 de Poliţie Rurală Blejoi, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiunilor de serviciu s-au deplasat la domiciliul unui bărbat, din comuna Blejoi, în vederea efectuării unui control pe linia deţinerii armelor neletale supuse autorizării.
În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat faptul că bărbatul este decedat din data de 4 iunie 2016, iar fiul acestuia nu a predat arma deţinută legal de tatăl său, către un armurier autorizat în termenul legal de 10 zile de la decesul deţinătorului de drept. 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de  nerespectare a regimului armelor si muniţiilor, arma identificată la faţa locului fiind ridicată în vederea continuării cercetărilor.
Disciplina rutieră în rândul conducătorilor de mopede, biciclete şi trotinete electrice, în atenţia poliţiştilor prahoveni
În zilele de 2 şi 3 noimbrie a.c., 100 de poliţişti au acţionat pentru prevenirea şi combaterea accidentelor în care sunt implicaţi conducătorii de mopede, biciclete şi trotinete electrice, pe raza întregului judeţ, în special în zonele ce manifestă risc în producerea de astfel de accidente. 
În acest context, pentru neregulile constatate au fost aplicate în total 420 de sancţiuni contravenţionale conform O.U.G. nr.195/2002, dintre care, 72 au fost aplicate bicicliştilor care au încălcat normele rutiere. 
Exemple: 
La data de 02 noiembrie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Ploieşti au identificat de strada Tabaci din municipiu,  un bărbat care se deplasa cu bicicleta.
Întrucât acesta emana halenă alcoolică a fost testat cu apartul etilotest care a indicat valoarea de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat. 
În aceeaşi zi, poliţiştii au identificat pe strada Mircea cel Bătrân din municipiu, un alt bărbat care se deplasa pe bicicletă, iar în urma testării cu aparatul etilotest, aparatul a indicat valoarea de 0,33 mg/l alcool pur în aerul expirat. 
La data de 03 noiembrie a.c., poliţiştii Biroului Rutier Câmpina, au identificat pe o stradă din municipiu, un bărbat care vorbea la telefonul mobil în timp ce se deplasa pe bicicletă. 
De asemenea, un alt bărbat în vârstă de 33 de ani, în calitate de biciclist, a fost identificat pe strada Plevnei din municipiu, iar în urma testării cu apartul etilotest, aparatul a indicat valoarea de 0,11 mg/l alcool pur în aerul expirat. 
Petntru abaterile constatate, în toate cele patru cazuri exemplificate, bărbaţii au fost sancţionaţi contravenţional proporţional cu gravitatea faptelor.
Recomandările poliţiştilor pentru biciclişti:
- nu circulaţi cu bicicleta dacă aţi consumat băuturi alcoolice!
-  în condiţii de vizibilitate slabă este obligatoriu să purtati vestă reflectorizantă;
-  nu traversaţi carosabilul pe bicicletă nici măcar pe trecerile pentru pietoni;
-  la schimbarea direcţiei de mers, mai ales spre stânga sau la depăşire, asiguraţi-vă temeinic(din faţă şi din spate),că nu se apropie niciun autovehicul;
-  circulaţi cât mai aproape de marginea din dreapta a drumului, iar atunci când vă deplasaţi în grup, numai în coloană câte unul;
- înainte de a pătrunde cu bicicleta pe arterele prioritare, reduceţi viteza, asiguraţi-vă temeinic şi acordaţi prioritate de trecere celor în drept!