ISU PRAHOVA.BULETIN INFORMATIV.5 noiembrie 2021
 
În perioada 04 – 05 noiembrie, pompierii din judeţul Prahova au acţionat pentru gestionarea unui număr de 46 misiuni, din care 21 au fost intervenţii în situaţii de urgenţă, 18 urgenţe medicale şi 7 misiuni de îndrumare şi control. Echipajele de salvatori au acţionat pentru stingerea a 6 incendii, din care 2 arderi necontrolate, 8 misiuni (măsuri suport COVID), 2 recunoaşteri precum şi în alte 3 intervenţii în sprijinul comunităţilor, cum ar fi: deblocare persoane din locuinţe, asigurare zonă accidente rutiere etc. 
14 persoane au avut nevoie de asistenţă medicală de urgenţă din partea paramedicilor SMURD.
De asemenea, echipajele de pompieri militari ale subunităţilor de intervenţie au efectuat 2 misiuni de recunoaştere în teren la secţiile ATI - COVID din judeţ, verificând căile de acces la aceste obiective, sursele de alimentare cu apă, reţelele de hidranţi şi alte aspecte de interes operativ. 
În perioada menţionată, pompierii militari prahoveni au acţionat pentru localizarea şi lichidarea a 2 incendii de vegetaţie uscată în localităţile Şoimari şi Valea Doftanei.
Incendiile au izbucnit, cel mai probabil, din cauza utilizării focului deschis în spaţii deschise fără respectarea normelor de apărare, iar suprafaţa de ardere a fost de aproximativ 1 ha.
Un bărbat în vârstă de 73 de ani şi-a pierdut viaţa într-un incendiu în locuinţa aflată în localitatea Perşunari. Focul a mistuit casa pe o suprafaţă de aproximativ 60 mp.
Alarma s-a dat joi seara, în jurul orei 19:35 de către un vecin care a văzut fumul dens. La faţa locului au fost mobilizate 2 autospeciale de stingere şi o ambulanţă SMURD.
Din păcate, echipajele de pompieri nu au mai putut face nimic pentru bărbatul surpins de incendiu. Vâlvătaia a pornit, cel mai probabil, din cauza unui mijloc de încălzire improvizat.
Un microbuz a fost cuprins de flăcări, joi la prânz, în jurul orei 12:09, în localitatea Fulga. Conducătorul auto în vârstă de 37 de ani a văzut că iese fum de la compartimentul motor şi a ieşit din turism. La faţa locului au fost mobilizate două echipaje de pompieri care au acţionat pentru lichidarea incendiului şi înlăturarea efectelor negative. Focul a pornit, cel mai probabil, din cauza unui cablu electric defect, neizolat corespunzător sau cu izolaţia deteriorată.
În continuare, pompierii salvatori rămân mobilizaţi pentru a acţiona cu operativitate în sprijinul semenilor.