ISU PRAHOVA.BULETIN INFORMATIV. 4  noiembrie 2021

În perioada 03 – 04 noiembrie, pompierii din judeţul Prahova au acţionat pentru gestionarea unui număr de 44 misiuni, din care 22 au fost intervenţii în situaţii de urgenţă, 20 urgenţe medicale şi 2 misiuni de îndrumare şi control.

Echipajele de salvatori au acţionat pentru stingerea a 6 incendii, din care 3 arderi necontrolate, 8 misiuni (măsuri suport COVID), 2 recunoaşteri, precum şi în alte 6 intervenţii în sprijinul comunităţilor, cum ar fi: deblocare persoane din locuinţe, salvare animale, asigurare zonă accidente rutiere etc.

20 de persoane au avut nevoie de asistenţă medicală de urgenţă din partea paramedicilor SMURD.

De asemenea, echipajele de pompieri militari ale subunităţilor de intervenţie au efectuat 2 misiuni de recunoaştere în teren la secţiile ATI - COVID din judeţ, verificând căile de acces la aceste obiective, sursele de alimentare cu apă, reţelele de hidranţi şi alte aspecte de interes operativ.

Pompierii din cadrul Detaşamentului Câmpina au fost în alertă după un anunţ referitor la producerea unui incendiu la o locuinţă din localitatea Telega. Alarma s-a dat aseară, în jurul orei 22:36.

Imediat, la locul evenimentului au fost mobilizate două autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD. Flăcările se manifestau violent la nivelul acoperişului pe o suprafaţă de 120 mp.

Incendiul a pornit din cauza unui cablu electric defect sau neizolat corespunzător.

Gest necugetat cu final tragic pentru un bărbat de 80 de ani din municipiul Ploieşti.

Bărbatul s-a autoincendiat cu o substanţă combustibilă (benzină).

La sosirea echipajului de intervenţie la locul solicitării, acesta nu prezenta semne vitale, fiind declarat decedat.

În perioada menţionată, pompierii militari prahoveni au acţionat pentru localizarea şi lichidarea a 3 incendii de vegetaţie uscată în localităţile Berceni, Valea Călugărească şi municipiul Ploieşti. Incendiile au izbucnit, cel mai probabil, din cauza utilizării focului deschis în spaţii deschise fără respectarea normelor de apărare, iar suprafaţa de ardere a fost de aproximativ un ha.

În continuare, pompierii salvatori rămân mobilizaţi pentru a acţiona cu operativitate în sprijinul semenilor.

 

Foto ilustrativ