POLITIA PRAHOVA.BULETIN DE PRESĂ.4 noiembrie 2021

 

Reţinut pentru comiterea a patru infracţiuni de furt calificat în formă continuată
Ieri, 3 noiembrie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei Rurale de Poliţie Valea Călugărească au reuşit identificarea unui bărbat din comună, bănuit de comiterea a mai multor fapte de furt calificat în formă continuată. Bărbatul în vârstă de 53 de ani a fost reţinut pentru 24 de ore.
Din verificări a rezultat faptul că, pe parcursul lunii octombrie, persoana bănuită ar fi comis mai multe fapte de furt şi furt calificat în dauna mai multor persoane din comuna Valea Călugărească. 
În fapt, bărbatul ar fi sustras în repetate rânduri, atât din curţile a trei locuinţe cât şi din interiorul unei case din comună, mai multe bunuri, cum ar fi: un televizor, două butelii cu gaz, o bicicletă cât şi alte bunuri materiale şi vestimentare.
Cercetările sunt continuate de către poliţiştii din cadrul Secţiei Rurale de Poliţie Valea Călugărească. 
Activităţi desfăşurate de poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase
Atenţie la regimul armelor şi muniţiilor
La data de 3 noiembrie a.c., în jurul orei 10.30, poliţiştii din cadrul Secţiei nr.3 de Poliţie Rurală Blejoi, în timp ce acţionau pe linia verificării modului de deţinere a armelor şi muniţiilor deţinute în mod legal de persoane autorizate, au efectuat două controale la domiciliul a doi bărbaţi din comuna Bărcăneşti.
Cu ocazia controlului şi a verificărilor efectuate s-a constatat faptul că unul dintre bărbaţi este decedat din data de 04 ianuarie a.c., însă fiul acestuia nu a predat arma deţinută legal de tatăl său, către un armurier autorizat în termenul legal. 
De asemenea, s-a constatat ca înscrisul de pe certificatul de deţinere pentru arme neletale persoane fizice, nu corespunde din punct de vedere al locului legal de deţinere, respectiv adresa din municipiul Ploieşti.
În cauză a fost intocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectare a regimului armelor si munitiilor, ambele arme identificate la faţa locului, fiind ridicate în vederea continuării cercetărilor.
La data de 3 noiembrie a.c., în jurul orei 17.00, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Bucov au verificat un alt deţinător de armă neletală din comună.  
Cu această ocazie s-a constatat faptul că, bărbatul deţine un pistol de autoapărare cu gaz, în baza unui permis de armă emis de I.P.J. PRAHOVA, la data de 24 octombrie 1994, ce este vizat ultima dată la data de 12 ianuarie 2008, termenul de valabilitate fiind expirat.
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor, arma şi muniţia aferentă fiind ridicate în vederea continuării cercetărilor.
Dosar penal pentru comercializare de articole pirotehnice fără autorizare
La data de 3 noiembrie a.c., poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au efectuat verificări privind modul de respectare al prevederilor legale referitoare la operaţiunile cu articole pirotehnice. 
În acest context, au identificat pe raza localităţii Potigrafu, în parcarea unui supermarket, un tânăr de 21 de ani, din comuna Chiajna, care oferea spre vânzare articole pirotehnice depozitate într-un autoturism, fără a fi autorizat în acest sens. 
Cu ocazia examinării materialelor, a fost identificată cantitatea de aproximativ 30 de kg articole pirotehnice (petarde şi baterii de artificii), în valoare de 2.500 de lei, care au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”orice operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept”, conform Legii nr. 126/1995, privind regimul materiilor explozive.
Contravenţie la regimul silvic
La data de 3 noiembrie a.c., în jurul orei 16:50, în timp ce desfăşurau activităţi în vederea combaterii delictelor silvice, pe raza comunei Valea Doftanei, poliţiştii din cadrul Secţiei Rurale de Poliţie nr.4 Câmpina au identificat o autoutilitară, care se deplasa pe strada Calea Braşovului, dinspre zona împădurită, din punctul Valea Seacă. 
Cu ocazia solicitării documentelor de provenienţă ale materialului lemnos, conducătorul auto, un bărbat din comună, nu a putut prezenta un aviz de însoţire, motiv pentru care s-a procedat la inventarierea lemnului de către un reprezentat al Ocolului Silvic Valea Doftanei, rezultând cantitatea de 0,60 metri cubi de lemn.
Faţă de bărbat a fost luată măsura sancţionării contravenţionale şi cea a confiscării materialului lemnos transportat. 
S-a urcat la volan cu o alcoolemie de 1,60 mg/l alcool pur în aerul expirat
La data de 3 noiembrie a.c., în jurul orei 11.20, poliţiştii Serviciului Rutier Prahova au fost sesizaţi, cu privire la faptul că pe DN 1A km 61+800, pe raza localităţii Târgşorul Vechi s-ar fi produs un eveniment rutier, soldat cu pagube materiale. 
La faţa locului au fost găsite cele două autoturisme implicate dar şi cei doi conducători auto.
În urma testării cu aparatul etilotest, în cazul unuia dintre conducătorii auto, domiciliat în comuna Brazi, rezultatul a fost de 1.60 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală, în vederea recoltării de mostre biologice de sânge.
În cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.
Conducere cu permis necorespunzător
La data de 3 noiembrie a.c., în jurul orei 16.10, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Câmpina, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiunilor de serviciu, pe strada Fermei, din municipiu au oprit pentru control, un motociclu.
Cu ocazia verificărilor în bazele de date, poliţiştii au constatat faptul că bărbatul în vârstă de 63 de ani, din Câmpina, nu este posesor de permis de conducere pentru subcategoria necesară conducerii motociclului respectiv.
În cauză a fost întocmit dosar penal, pentru săvarsirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevedea obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv.
 
Foto ilustrativ