63 de sancţiuni au fost aplicate de poliţiştii prahoveni în urma unora acţiuni privind prevenirea răspândirii şi infectarea cu virusul Sars Cov 2
63 de sancţiuni au fost aplicate ieri, 1 noiembrie a.c., de poliţiştii prahoveni care au acţionat în colaborare cu celelalte structuri, în sistem integrat, în cadrul acţiunilor punctuale privind verificarea respectării normelor legale impuse în contextul pandemic actual.
În total au fost desfăşurate 18 acţiuni în municipiul Ploieşti, în oraşele Băicoi, Breaza, Brebu, Boldeşti-Scăieni, Mizil, Vălenii de Munte, Sinaia, cât şi în comunele Apostolache, Brebu, Ciorani, Cornu, Drajna, Şotrile, Valea Doftanei, Valea Călugărească şi Telega, la care au participat 110 poliţişti.
Activităţile cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă au vizat, în special zonele aglomerate, agenţii economici, dar şi mijloacele de transport în comun, fiind astfel verificate 100 de societăţi comerciale şi peste 200 de mijloace de transport în comun.
Pentru neregulile constatate au fost aplicate 63 de sancţiuni contravenţionale, dintre care, 58 pentru nerespectarea obligativităţii de a purta masca de protecţie individuală, iar alte 5 au fost aplicate pentru nerespectarea interdicţiilor privind deplasarea / libera circulaţie, în valoare totală de 16,750 de lei.
Recomandăm cetăţenilor să respecte măsurile de protecţie individuală şi interdicţiile impuse în această perioadă dificilă pe care o parcurgem.
Scopul poliţiştilor nu este acela de a sancţiona, ci acela de a aminti cetăţenilor necesitatea adoptării unui comportament responsabil.
Sursă: IJP Prahova
Foto ilustrativ/IJP Prahova