IJP PRAHOVA.BULETIN INFORMATIV.31 octombrie 2021
La data de 30 octombrie a.c., în jurul orei 18.00, poliţiştii Secţiei nr.3 de poliţie rurală Blejoi, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiunilor de serviciu, în comuna Bărcăneşti au observat în proximitatea unei staţii peco, un bărbat care conducea un moped fără numere de înmatriculare.
Conducatorului auto i-au fost solicitate documentele prevazute de lege, bărbatul precizând ca nu le deţine asupra sa, fapt pentru care au fost efectuate verificări în bazele de date şi s-a constatat că acesta nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar mopedul nu era înregistrat/înmatriculat.
În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere şi punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat. 
 
La data de 30 octombrie a.c., în jurul orei 22.30, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Câmpina, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiunilor de serviciu au oprit pentru control, pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, un autoturism.
Poliţiştii au constatat că la volanul autoturismului se afla un bărbat, în vârstă de 34 de ani, din comuna Băneşti.
Întrucât acesta emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest, care a rezultat o valoare de 0,63 Mg/L alcool pur în aerul expirat, ulterior acesta fiind condus la o unitate medicală, în vederea recoltării de mostre biologice de sânge.
In cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice. 
 
În cursul nopţii trecute, în jurul orei 00.20, tot poliţiştii din cadrul Poliţiei  Municipiului Câmpina, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiunilor de serviciu pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, au oprit pentru contol o autoutilitară. 
În urma verificării în bazele de date s-a constatat faptul că, tânărul aflat la volan, în vârstă de 17 ani nu deţine permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule, fiind minor. 
În autoutilitară se mai afla un bărbat, în vârstă de 52 de ani, din comuna Blejoi, socrul nelegitim al tânărului, care a declarat că este proprietarul autoutilitarei, însă nu o conduce el deoarece nu deţine permis de conducere şi este sub influenţa băuturilor alcoolice. 
In cauză a fost întocmit dosar penal, pentru săvârşirea infracţiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere şi încredinţarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere unei persoane care nu deţine permis de conducere.
 
Foto ilustrativ/IJP Prahova