Managerii spitalelor din Prahova au raspuns afirmativ la apelul Prefecturii
 
Apelul lansat în urmă cu o săptămână de către prefectul judeţului Prahova, Cristian Ionescu, nu a rămas fără răspuns.
 Au apărut reacţii în rândul managerilor de spitale care îngrijesc pacienţi confirmaţi Covid-19 şi s-au găsit câteva soluţii rapide, pe termen scurt, pentru a pune la dispoziţie noi locuri în spitale.
 S-a decis externarea cazurilor stabile care pot fi îngrijite la domiciliu şi preluarea, în măsura posibilităţilor, pacienţilor care nu depindeau de aparatură ATI, de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti. 
Aşteptăm în continuare, ca parte din spitalele non-covid din judeţ (fie publice, fie private) să se alăture tratării bolnavilor infectaţi cu virusul SARS-COV-2 şi nu în ultimul rând, menţinem apelul către medicii de familie în vederea implicării pentru tratărea şi consilierea cazurilor uşoare, la domiciliul pacienţilor pe care îi au pe lista cabinetelor individuale.
În ultimele 5 zile, faţă de situaţiile anterioare, s-a reuşit o suplimentare a numărului de paturi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti (90 locuri), Spitalul General CF Ploieşti (8 locuri), Spitalul Obstretică Ginecologie Ploieşti (4 locuri), Sfânta Sofia Hospital Med (3 locuri) şi Wia Kineto Dent (1 loc).
 
Sursa:Prefectura Jud. Prahova
 
Vezi apelul aici:
Foto ilustrativ/observatorulph.ro