IJP PRAHOVA.BULETIN INFORMATIV.29 octombrie 2021
BĂRBAT REŢINUT PENTRU 2 INFRACŢIUNI DE FURT CALIFICAT ÎN FORMĂ CONTINUATĂ
La data de 28 octombrie a.c., poliţiştii Secţiei nr.3 de poliţie Ploieşti au efectuat o percheziţie domiciliară, în municipiul Ploieşti, la locuinţa unei persoane bănuite de săvârşirea a 2 fapte de furt calificat în formă continuată. 1 mandat de aducere a fost pus în executare. 
Din cercetări a rezultat că, la data de 22 septembrie a.c., persoana bănuită ar fi sustras mai multe produse din incinta unei societăţi comerciale din municipiu, iar ulterior acesta s-ar fi deplasat la o altă societate de unde, prin scoaterea din funcţiune a sistemului de alarmare ar fi sustras o imprimantă şi o pereche de căşti audio.
Prejudiciul cauzat fiind de aproximativ 1.670 de lei.
Bărbatul, în vârstă de 28 de ani a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti cu propunere de luare a unei alte măsuri preventive.
În cauză, cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal, sub coordonarea unităţii de parchet competente, în care se va propune soluţia legală la finalizarea anchetei.
BĂRBAT REŢINUT PENTRU INFRACŢIUNEA DE LOVIRE SAU ALTE VIOLENŢE
În cursul zilei de ieri, în jurul orei 17.10 poliţiştii Oraşului Plopeni au fost sesizati de către o femeie, cu privre la faptul că fiul său, ar fi fost lovit de către un bărbat necunoscut.
Din cercetări a reieşit faptul că, minorul în vârstă de 10 ani, în timp ce se plimba cu bicicleta pe trotuarul unei străzi din oraş, la un moment dat s-ar fi întâlnit cu o femeie, care s-a arătat deranjată de acest lucru.
La distanţă de câţiva metri de această persoană se afla soţul acesteia care împreună cu ea s-au urcat într-un autoturism şi au plecat spre minor.
Bărbatul aflat la volan a coborât şi i-ar fi dat două palme peste faţă minorului, moment în care acesta şi-a pierdut echilibrul şi a căzut pe spate, lovindu-se în zona antebraţului stâng,  ulterior fiind condus la spital, în vederea acordării de îngrijiri medicale de specialitate.
În urma invetigaţiilor efectuate de către poliţişti a fost identificat conducătorul autoturismului în persoana unui bărbat, în vârstă de 51 de ani, din oraşul Plopeni. 
În cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul savârşirii infracţiunii de lovire sau alte violenţe.
În urma administrării probatoriului, bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând ca în cursul acestei zile să fie prezentat unităţii de parchet, cu propunerea de luare a unei alte măsuri preventive.
TÂNĂR REŢINUT PENTRU MAI MULTE INFRACŢIUNI
Noaptea trecută, în jurul orei 3.30, poliţiştii Secţiei nr.1 de poliţie Ploieşti au fost sesizaţi prin apel 112, de către un bărbat din municipiu, cu privire la faptul că autori necunoscuţi au încercat să îi sustragă autoutilitara.
Din cercetări a reieşit faptul că, bărbatul ar fi parcat autoutilitara, în faţa imobilului unde locuieşte, lăsând portierele închise-dezasigurate, având în interiorul torpedoului, rezerva cheii de contact, ulterior aceasta a fost găsită avariată în gardul unui imobil de pe aceeaşi stradă.
De asemenea, bărbatul mai reclamă faptul că din curtea sa i-a mai fost sustrasă şi o bicicletă. 
În urma informaţiilor obţinute şi a investigaţiilor efectuate de poliţişti, persoana bănuită de comiterea faptei a fost identificată şi condusă la sediul unităţii, în vederea audierii.
Totodată, poliţiştii au constatat faptul că, tânărul de 16 ani ar mai fi sustras o bicicletă şi din curtea altui vecin.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fără a deţine permis de conducere, furt în scop de folosinţă şi furt calificat.
Tânărul în cauză a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti, cu propunere de luare a unei alte măsuri preventive.
INFRACŢIUNI LA REGIMUL RUTIER
La data de 28 octombrie a.c., în jurul orei 13.50, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Cocorăştii Mislii, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiunilor de serviciu au depistat şi oprit în trafic un autoturism care circula pe strada Lacului, din oraşul Băicoi. 
Cu ocazia controlului, i-au fost solicitate conducătorului auto documentele prevăzute de lege, ocazie cu care acesta a declarat faptul că nu deţine niciun fel de document.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, conducătorul auto a fost identificat în persoana unui tânăr, în vărstă de 22 de ani, din oraşul Băicoi.
Totodată, a rezultat faptul că acesta nu este posesor de permis de conducere pentru nicio categorie, deasemenea, plăcuţele de înmatriculare montate pe autoturism figurează ca fiind atribuite unui alt autoturism.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea prelevării de mostre biologice de sânge.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.
2 ore mai târziu, poliţiştii din cadrul Secţiei nr.1 de poliţie rurală Apostolache, în timp ce se aflau în executarea atribuţiunilor de serviziu, pe raza comunei Gornet Cricov, în intersecţia DJ 102 R cu DJ 102 C au oprit pentru control un autoturism.
În urma verificării în bazele de date conducătorul autoturismului a fost identificat în persoana unui bărbat în vărstă de 48 de ani, din satul Buzota, iar la starea permisului figurează, cu menţiunea REŢINUT.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.
Tot în cursul zilei de ieri, în jurul orei 17.20, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiunilor de serviciu au fost sesizaţi cu privire la faptul că, pe DN 1 E60 km 111+300, pe raza localităţii Comarnic s-ar fi produs un accident rutier soldat cu pagube materiale. 
La faţa locului au fost găsite cele două autoturisme implicate, conduse de doi bărbaţi, iar în urma testării cu aparatul etilotest, la unul dintre conducători auto, valoarea a fost de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Bărbatul în vârstă de 63 de ani a fost condus la o unitate medicală, în vederea prelevării de mostre biologice de sânge.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.
În cursul nopţii trecute, în jurul orei 23.30, poliţiştii Secţiei nr.8 de Poliţie Rurală Bălţeşti în timp ce îşi desfăşurau atribuţiunile de serviciu, pe raza comunei Bălţeşti au observat un autoturism, care se deplasa din direcţia comunei Măgurele către comuna Podenii Noi.
La vederea acestora, conducătorul autoturismului a oprit pe partea dreaptă a sensului de deplasare, la aproximativ 150 m faţă de organele de poliţie. În continuare, acesta a coborât şi s-a urcat în partea din spate a autoturismului, asigurându-l. 
Poliţiştii s-au deplasat către autoturismul respectiv, identificând pe bancheta din spate un bărbat, care stătea întins, învelit cu o pătură.
Cu ocazia verificării în bazele de date s-a constatat faptul că, bărbatul în vârstă de 37 de ani nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
Întrucât conducătorul autoturismului emana halenă alcoolică, poliţiştii i-au solicitat testarea cu aparatul alcooltest, însă acesta a refuzat, ulterior fiind condus la o unitate medicală, unde şi de această dată a refuzat să îi fie prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără a deţine permis de conducere şi refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.