BULETIN DE PRESĂ  IJP  PRAHOVA.28 octombrie 2021
 
Bărbat reţinut pentru infracţiunile de distrugere şi tulburarea ordinii şi liniştii publice
La data de 27 octombrie a.c., în jurul orei 17.00,  poliţiştii Secţiei nr.4 de Poliţie Ploieşti au fost sesizaţi prin apel 112, de către un bărbat din Ploieşti, despre faptul că vecinul său i-ar fi distrus autoturismul, cu un obiect din lemn.
Din primele verificări efectuate a rezultat faptul că bărbatul în cauză în timp ce efectua activităţi de construcţie la imobilul său, un vecin fiind deranjat de zgomotul produs a început să îi adreseze injurii şi să lovească autotursimul, parcat în faţa imobilului, spărgându-i în totalitate geamurile acestuia.
Prejudiciul cauzat este de aproximativ 2.500 de euro.
Poliţiştii au identificat persoana recalcitrantă, fiind condusă la sediul unităţii în vederea audierii.
În baza probatoriului administrat, faţă de bărbatul de 49 de ani, din Ploieşti,  s-a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti, cu propunere de luare a unei alte măsuri preventive.
Cercetările sunt continuate de către poliţiştii din cadrul Secţiei nr.4 de Poliţie Ploieşti sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de distrugere şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.
Bărbat cercetat pentru furt calificat
La data de 27 octombrie a.c., în jurul orei 10.30, poliţiştii Secţiei nr.11 de Poliţie Rurală Drajna au fost sesizaţi de către un bărbat din comuna Izvoarele, despre faptul că persoane necunoscute i-ar fi sustras mai multe bunuri din imobil.
În urma verificărilor efectuate a rezultat faptul că, bărbatul în cauză locuieşte efectiv în municipiul Bucureşti iar când a revenit la casa de vacanţă, din localitatea Izvoarele, a constatat că dintr-o anexă a imobilului i-au fost sustrase: 
un cric cu compresie, doi suporţi susţinere auto, o minidrujbă cu acumulator, o trusă de chei tubulare, un topor, o foarfecă de grădină, o pompă de extras ulei şi mai multe bare metalice cu filet.
Din datele şi informaţiile obţinute, poliţiştii au reuşit identificarea autorului ca fiind un bărbat în vârstă de 51 de ani, din comuna Izvoarele, care a recunoscut fapta comisă, totodată fiind recuperate o parte din bunuri. 
Cercetările sun continuate de poliţiştii Secţiei nr.11 de Poliţie Rurală Drajna, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.
Contravenţie la regimul silvic
La data de 27 octombrie a.c., în jurul orei 16.15, poliţiştii Secţiei nr.4 de Poliţie Rurală Câmpina, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiunilor de serviciu, în comuna Brebu au observat o autoutilitară, încărcată cu material lemnos, ce se deplasa pe DJ 214, din direcţia Telega către Brebu, iar la vederea echipajului de poliţie a schimbat brusc direcţia de deplasare . 
Poliţiştii au pornit în urmărirea autoutilitarei, care a fost oprită pe strada Gheorghe Magheru, iar conducătorul acesteia a fost identificat, în persoana unui bărbat, în vârstă de 29 de ani, din comuna Valea Doftanei. 
În urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că acesta transporta cantitatea de 2,85 metri cubi material lemnos, fără a deţine aviz de însoţire al mărfii. 
Bărbatul a fost sancţionat contravenţional conform Legii 171/2010, cu amendă în valoare de 5.000 de lei, iar materialul lemnos a fost confiscat şi predat în custodie personalului silvic.
Infracţiune la regimul rutier
La data de 27 octombrie a.c., în jurul orei 19.30, poliţiştii Oraşului Urlaţi, în timp ce se aflau în executarea atribuţiunilor de serviciu, în localitatea Ceptura au oprit pentru control, un autoturism, condus de un bărbat.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 1.29 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală, în vederea prelevării de probe biologice de sânge.
Bărbatului în vârstă de 52 de ani i s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului.
 
Foto ilustrativ