Florentina, o adolescenta in varsta de 16 ani din Plopeni,are nevoie de ajutorul nostru . Are 16 ani şi, la vârsta ei, a trecut printr-un adevărat calvar. Ultimii doi ani şi i-a petrecut mai mult prin spitale. Mai întâi în Ploieşti, apoi în Bucureşti. Florentina, adolescenta de 16 ani din Plopeni, speră că, într-o bună zi, se va trezi şi va putea merge. Are încredere... Este adolescenta care a învins cancerul, însă acum speră ca să aibă o nouă şansă să meargă normal.

Totul a început în noiembrie 2014, când Florentina, pe atunci numai de 14 ani, a simţit dureri cumplite la piciorul drept. Au urmat mai multe controale, iar în baza unui RMN s-a confirmat un diagnostic cumplit. Florentina avea tumoare osoasă în zona tibiei, la piciorul drept.

„La 14 ani, să afli că propriul copil are o astfel de boală nu este uşor", povesteşte mama, care ne-a descris cumplita experienţă trăită prin spitale.

A urmat apoi internarea la Spitalul Clinic de Urgenţă Marie Curie. Atunci, spune mama, l-a cunoscut pe dr. Gheorghe Burnei. Fetiţei i s-a făcut biopsie iar diagnosticul cumplit a fost pentru a doua oară confirmat.

„În noiembrie 2014 am fost la Spitalul de Pediatrie din Ploiesti acolo un medic m-a pus să fac un RMN să vadă mai exact ce am. Am făcut RMN şi m-am intors la dânsul şi mi-a spus ca am cancer osos. Medicul m-a trimis la Spitalul Marie Curie la medicul Gheorghe Burnei. Când am ajuns acolo mi-a făcut biopsia şi până când mi-a venit rezultatul de la biopsie m-a trimis acasă. Peste două săptămâni mi-a venit rezultatul: „Osteosarcom tibie proximală 1/3", ne-a povestit adolescenta.

CONTINUARE :

sursa:ObservatorulPh.ro