Prefectului judeţului Prahova, apel catre  managerii din spitale si medicii de familie
Comunicat Prefectura Prahova:
 
Prefectul Cristian Ionescu face un apel către managerii de spitale din judeţul Prahova şi către medicii de familie să se implice cu toate resursele de care dispun pentru a veni în sprijinul personalului medical de la UPU şi Spitalul Judetean Ploieşti.
Cele două unităţi medicale fac faţă cu greu numărului foarte mare de pacienţi infectaţi cu virusul SARS-CoV-2, situaţia devine disperată în randul personalului medical, bolnavii sunt tot mai epuizaţi de la o zi la alta în aşteptarea unui loc în spital.
Pacienţii cu forme medii îngrijiţi în prezent la Ploieşti ar putea fi transferaţi în alte spitale, iar la rândul lor spitalele suport pot externa pacienţii cu forme uşoare şi preluaţi de medicii de familie, ceea ce ar însemna o şansă în plus pentru a salva o viaţă.
"Pacienţii care nu depind de aparatura din secţia ATI pot fi preluaţi sub supraveghere medicală şi în alte spitale din judeţ. Acolo unde a existat înţelegere am văzut reacţii rapide şi le multumesc tuturor celor care au înţeles că este un efort comun pentru a putea trece cu bine peste această perioadă extrem de complicată. Se poate mai multă implicare din partea managerilor de spitale, cu puţină voinţă şi conştiinţă cred că se mai pot găsi soluţii.
Nu ne putem permite intrarea în colaps a celor mai importante unităţi medicale ale judeţului. Solicit o mai mare implicare şi din partea medicilor de familie, care pot reprezenta un suport important pentru colegii lor aflaţi în prima linie, prin consilierea şi îngrijirea la domiciliu a pacienţilor cu forme uşoare ale bolii. Fiecare viaţă contează şi nu avem timp de pierdut. Ducem o luptă contra cronometru şi suntem obligaţi cu toţii să dăm dovadă de umanitate, responsabilitate şi solidaritate" - a declarat prefectul judeţului Prahova.
Conform raportării DSP Prahova, 708 paturi Covid-19 sunt ocupate, capacitatea spitalelor care îngrijesc pacienţi Covid-19 fiind deja depăşită. În secţiile ATI sunt ocupate toate paturile, din totalul de 26. Sunt raportate zilnic peste 850 de cazuri noi Covid-19, iar în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 18 decese. În UPU, numărul pacienţilor infectaţi cu SARS-CoV-2 care aşteaptă un loc în spitale trece de 30.
În judeţul Prahova sunt în total 27 de spitale: 17 spitale de stat dintre care 10 îngrijesc COVID şi 10 spitale private dintre care 5 îngrijesc şi COVID. Doar unul dintre cele 10 spitale private nu este in contract cu CAS şi nu ar putea să-i fie decontate serviciile.
 
Institiţia Prefectului - Judeţul Prahova
 
Foto ilustrativ/observatorulph.ro