ISU PRAHOVA.BULETIN INFORMATIV.22 octombrie 2021
În perioada 21 – 22 octombrie, pompierii din judeţul Prahova au acţionat pentru gestionarea unui număr de 80 misiuni, din care 31 au fost intervenţii în situaţii de urgenţă, 40 urgenţe medicale şi 9 misiuni de îndrumare şi control. Echipajele de salvatori au acţionat pentru stingerea a 3 incendii, 15 misiuni (măsuri suport COVID), 2 recunoaşteri, precum şi în alte 9 intervenţii în sprijinul comunităţilor, cum ar fi: deblocare persoane din locuinţe, salvare animale, asigurare zonă accidente rutiere etc. 
42 de persoane au avut nevoie de asistenţă medicală de urgenţă din partea paramedicilor SMURD.
De asemenea, echipajele de pompieri militari ale subunităţilor de intervenţie au efectuat 2 misiuni de recunoaştere în teren la secţiile ATI - COVID din judeţ, verificând căile de acces la aceste obiective, sursele de alimentare cu apă, reţelele de hidranţi şi alte aspecte de interes operativ.
Totodată, pompierii prahoveni au asigurat măsurile specifice la 3 accidente rutiere în urma cărora o victimă a fost transportată de urgenţa la spital.
Salvatorii prahoveni au continuat transmiterea mesajelor de informare cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă astfel încât informaţiile preventive să ajungă la un număr cât mai mare de persoane.
Astfel de acţiuni vor continua zilnic, principalul scop fiind acela de creştere a gradului de siguranţă a cetăţenilor prin respectarea măsurilor de protecţie instituite de autorităţi. 
Pompierii militari prahoveni, au fost în alertă aseară, în jurul orei 21:32, după un anunţ referitor la producerea unui incendiu la Mănăstirea Suzana din localitatea Măneciu.
La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta mocnit la un perete din lemn pe o suprafaţă de 5 mp, fără posibilităţi de propagare la alte construcţii. Din primele informaţii, se pare ca incidentul a avut loc de la o priză defectă.
La faţa locului au fost mobilizate operativ trei autospeciale de lucru cu apă şi spumă. 
Joi, în jurul orei 17:26, un incendiu violent a cuprins un autoturism, pe strada Toamnei din localitatea prahoveană Băicoi. Pentru gestionarea evenimentului au fost mobilizate 2 autospeciale de stingere din cadrul Gărzii de Intervenţie Băicoi.
Focul a cuprins rapid compartimentul motor, bordul şi anvelopele. Se pare că evenimentul s-a produs din cauza unui redresor/condensator defect sau suprasolicitat.
Mai multe cabluri de alimentare cu energie electrică au ars joi, în jurul orei 13:48 la branşamentul unei locuinţe din Valea Călugărească.
Pompierii au acţionat pentru îndepărtarea materialelor combustibile din zona de ardere şi înlăturarea efectelor negative.
În continuare, pompierii salvatori rămân mobilizaţi pentru a acţiona cu operativitate în sprijinul semenilor. 
                     Foto ilustrativ