Asociaţia “Un strop de fericire” pune din nou Ploieştiul pe harta Europe Code Week
 
#DigiITGirls #codeEU #SAP4Good #AsociatiaTechsoup #AUSF
 
Asociaţia “Un strop de fericire” organizează evenimentul DigiIT Girls, ateliere de iniţiere în programare, în cadrul iniţiativei Europe Code Week 2021, sprijinită de Comisia Europeană.
 
Scopul proiectului este introducerea fetelor în lumea tehnologiei, reducerea decalajul de gen in domeniul IT.
 
Activităţile se vor adresa elevelor de liceu cu vârstă 15-18 ani şi se vor desfăşura online pe platforma Zoom, în perioada 25 -29 octombrie 2021, în Ploieşti.
 
20 de participante, eleve de liceu în oraşul Ploieşti, vor beneficia gratuit de această oportunitate, vor dobândi astfel cunoştinţe de bază despre construirea unui site web pe platforma WordPress, noţiuni elementare despre user interface şi user experience.
 
Mentorii programului sunt tineri pasionaţi de programare, studenţi la Facultatea de Automatică şi Calculatoare Bucureşti.
 
Evenimentul online este finanţat cu ajutorul programului Meet and Code (https://www.meet-and-code.org/) susţinut la nivel european de compania de software SAP. Meet and Code 2021 este coordonat de Haus des Stiftens gGmbH şi reţeaua TechSoup Europe în 35 de ţări europene şi susţine, pentru al 5-lea an consecutiv, evenimente de tehnologie şi programare aliniate cu misiunea iniţiativei Comisiei Europene: Europe Code Week. În România, programul Meet and Code este coordonat de Asociaţia Techsoup. Din 2010, Asociaţia Techsoup (https://www.asociatiatechsoup.ro) creează şi oferă resurse IT şi experienţe de învăţare a tehnologiei pentru organizaţii nonprofit, tineri şi profesori. Asociaţia Techsoup este câştigătoare a premiului Digital Skills for Education din cadrul European Digital Skills Awards în 2017, competiţie organizată de Comisia Europeană.
 
Sursa:Comunicat Asociaţia “Un strop de fericire”