ISU PRAHOVA.BULETIN INFORMATIV.20 octombrie 2021
În perioada 19 – 20 octombrie, pompierii din judeţul Prahova au acţionat pentru gestionarea unui număr de 59 misiuni, din care 17 au fost intervenţii în situaţii de urgenţă, 41 urgenţe medicale şi 1 misiune de îndrumare şi control. Echipajele de salvatori au acţionat pentru stingerea a 3 incendii, 1 misiune asanare muniţie, 10 misiuni (măsuri suport COVID), 3 recunoaşteri, precum şi în alte 4 intervenţii în sprijinul comunităţilor, cum ar fi: deblocare persoane din locuinţe, salvare animale, asigurare zonă accidente rutiere etc. 
37 de persoane au avut nevoie de asistenţă medicală de urgenţă din partea paramedicilor SMURD. De asemenea, echipajele de pompieri militari ale subunităţilor de intervenţie au efectuat 2 misiuni de recunoaştere în teren la secţiile ATI - COVID din judeţ, verificând căile de acces la aceste obiective, sursele de alimentare cu apă, reţelele de hidranţi şi alte aspecte de interes operativ.
O autoutilitară a ars ca o torţă, marţi în jurul orei 14:17, pe A3 în dreptul localităţii Româneşti. La sosirea la locul intervenţiei, incendiul se manifesta violent, cuprinzând maşina în totalitate şi încărcătura (aproximativ 1200 kg. deşeuri). Şoferul a reuşit să iasă la timp din autoturism, însă nu a putut face nimic pentru a diminua paguba. Flăcările au pornit din cauza unui scurtcircuit electric, respectiv un cablu electric defect, neiolat corespunzător sau cu izolaţia deterioarată ca urmare a unei acţiuni mecanice ori fizice.
Un alt incendiu a cuprins marţi, în jurul orei 11:35, compartimentul motor al unui autoturism din localitatea Vălenii de Munte. Pompierii militari au acţionat cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă, pentru stingerea flăcărilor şi îndepărtarea efectelor negative generate de eveniment. Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza unui scurtcircuit electric, respectiv un cablu electric defect, neiolat corespunzător sau cu izolaţia deterioarată ca urmare a unei acţiuni mecanice ori fizice.
Pentru a preveni astfel de evenimente, vă recomandăm respectarea următoarelor măsuri:
✔ verificaţi instalaţia electrică;
✔ nu faceţi improvizaţii la instalaţia electrică;
✔ asiguraţi-vă că echipamentele de iluminat electric nu sunt defecte sau neizolate;
✔ verificaţi dacă apar eventuale scurgeri de carburanţi sau lubrifianţi;
✔ verificaţi perioada de valabilitate a stingătorului din autovehicul.
În continuare, pompierii salvatori rămân mobilizaţi pentru a acţiona cu operativitate în sprijinul semenilor.