Ploiestiul se afla sub cod portocaliu de ploaie si vant

începând de mâine, ora 09.00 şi până duminică, 08 octombrie a.c.,  ora 15.00, municipiul Ploieşti va intra în cod portocaliu de instabilitate atmosferică deosebit de accentuată, când se vor înregistra cantităţi importante de apă cuprinse în general între 50 şi 70 l/mp, iar vântul va avea intensificări, ce vor depăşi local 60km/h. În aceeaşi zi, de la ora 15.00 şi până la ora 21.00, municipiul Ploieşti va reintra sub cod galben de avertizare meteorologică.

În acest context, astăzi, a fost convocat Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă al Municipiului Ploieşti în şedinţă extraordinară.  În cadrul întrunirii s-au stabilit măsuri de prevenire şi de intervenţie operativă în cazul apariţiei unor situaţii de urgenţă generate de fenomenele meteorologice deosebite.

Operatorii de servicii publice, Regia Autonomă de Servicii Publice, SGU, TCE, Rosal au instituit servicii de permanenţă pe perioada codurilor. Ca atare, operatorul de salubritate va asigura permanenţa cu personal, echipamente şi utilaje specifice, urmând să intervină, inclusiv cu saci de nisip, pentru protecţie în caz de inundaţii, în zonele cu risc. Municipalitatea va derula şi o monitorizare permanentă a creşterii nivelului apei pe pârâul Dâmbu spre a se interveni cu operativitate.

Totodată, se va interveni cu promptitudine prin SC Servicii de Gospodărire Urbană SRL Ploieşti în vederea îndepărtării crengilor sau arborilor afectaţi de posibilele vijelii.

Operatorul serviciului de transport urban, SC Transport Călători Express SA Ploieşti,  are asigurate echipe de intervenţie în cazul eventualelor probleme apărute la reţeaua electrică necesară rulării mijloacelor de transport în comun.

Poliţia Locală şi Poliţia Municipiului Ploieşti vor avea şi patrule asigurate în vederea identificării persoanelor fără adăpost, care vor fi conduse la Centrul Social de Urgenţă al municipalităţii din Bulevardul Bucureşti nr. 8A.

Primăria municipiului Ploieşti reaminteşte cetăţenilor că problemele sau evenimentele deosebite, cauzate de fenomenele meteorologice anunţate, pot fi semnalate nonstop la numărul unic de urgenţe 112,  Dispeceratul municipalităţii, la numărul 0244984 sau la Dispeceratul Poliţiei Locale - 0244954.

foto:jurnalul.ro