POLIŢIŞTII PRAHOVENI AU  CONTINUAT  ACTIVITĂŢILE DE VERIFICARE ÎN CONTEXTUL  COVID -19.17 octombrie 2021
Pentru prevenirea şi combaterea infectării cu virusul Sars-CoV 2, poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova, în colaborare cu jandarmi, pompieri şi reprezentanţi ai I.T.M. Prahova, D.S.V.S.A. Prahova şi D.S.P. Prahova, au continuat activităţile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. 
Activităţile cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă au avut loc în sistem integrat şi au avut drept obiective prevenirea şi informarea cetăţenilor cu privire la  pericolului la care se expun în cazul nerespectării măsurilor legale în vigoare. 
Acestea au vizat, în special zonele aglomerate, agenţii economici cât şi mijloacele de transport în comun. 
În urma activităţilor desfăşurate pe raza municipiului Ploieşti, au fost verificate 20 de societăţi comerciale, fiind legitimate aproximativ 90 de persoane şi controlate 9 mijloace de transport în comun. 
Cu această ocazie, călătorilor le-a fost recomandat să respecte măsurile de protecţie individuală.  
Scopul poliţiştilor nu este acela de a sancţiona, ci acela de a aminti cetăţenilor necesitatea adoptării unui comportament responsabil. 
 
*
Reamintim faptul că în localităţile în care incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 6/1.000 de locuitori, se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie în toate spaţiile publice închise şi deschise. 
 
**
Recomandăm tuturor cetăţenilor să respecte măsurile de protecţie individuală şi interdicţiile impuse în această perioadă! 
 
Poliţiştii prahoveni continuă acţiunile pentru informarea cetăţenilor şi a  operatorilor economici, precum şi pentru combaterea nerespectării legislaţiei în domeniu.
 
Sursă: IJP Prahova