ISU PRAHOVA.BULETIN INFORMATIV. 14 octombrie 2021
 
În perioada 13 – 14 octombrie, pompierii din judeţul Prahova au acţionat pentru gestionarea unui număr de 52 misiuni, din care 23 au fost intervenţii în situaţii de urgenţă şi 28 urgenţe medicale.
Echipajele de salvatori au acţionat pentru stingerea a 2 incendii, 14 misiuni (măsuri suport COVID), 2 recunoaşteri la spitale, precum şi în alte 4 intervenţii în sprijinul comunităţilor, cum ar fi: deblocare persoane din locuinţe, salvare animale, asigurare zonă accidente rutiere etc. 
29 de persoane au avut nevoie de asistenţă medicală de urgenţă din partea paramedicilor SMURD.
De asemenea, echipajele de pompieri militari ale subunităţilor de intervenţie au efectuat 2 misiuni de recunoaştere în teren la secţiile ATI - COVID din judeţ, verificând căile de acces la aceste obiective, sursele de alimentare cu apă, reţelele de hidranţi şi alte aspecte de interes operativ.
Totodată, pompierii prahoveni au asigurat măsurile specifice la 2 accidente rutiere în urma cărora nu au fost persoane transportate la spital.
Miercuri, în jurul orei 10:41, pompierii prahoveni au fost în alertă după un anunţ referitor la producerea unui incendiu care a cuprins o locomotiva diesel încărcată cu pirită.
Incidentul a avut loc între localităţile Valea Călugărească şi Albeşti Muru.
Flăcările au cuprins elementele din plastic de la compartimentul motor şi toată partea electrică.
Mecanicul împreună cu alţi lucrători au acţionat cu mijloacele de primă intervenţie pe care le-au avut la îndemână pentru domolirea focului.
Se pare că incendiul ar fi pornit din cauza unui cablu electric defect, neizolat corespunzător sau deteriorat.
Aseară, în jurul orei 19:13, o femeie de peste 90 de ani a fost evacuată de urgenţă din locuinţă după ce un incendiu îi ameninţa gospodăria aflată pe strada Democraţiei din localitatea Mizil.
La sosirea echipajelor de pompieri, incendiul se manifesta la o magazie de lemne şi la bucătărie pe o suprafaţă de aproximativ 40 mp. Pentru gestionarea evenimentului au fost mobililzate 2 autospeciale de stingere şi o ambulanţă SMURD.
Din primele informaţii se pare că incendiul a pornit din cauza folosirii intenţionate a sursei de aprindere.
În continuare, pompierii salvatori rămân mobilizaţi pentru a acţiona cu operativitate în sprijinul semenilor. 
Sursa:ISU Prahova
Foto ilustrativ