Judeţul Prahova se află sub cod galben de instabilitate atmosferică accentuată
Joi, 14 octombrie, începând cu ora 13:00 până pe 16 octombrie, ora 14:00 judeţul Prahova se va afla sub cod galben de instabilitate atmosferică accentuată, sunt aşteptate ploi abundente cu caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, urmând să se acumuleze până la 40 de litri / mp. În zonele montane, la altitudini mai mari de 1700 m, vor predomina ninsorile şi se va depune strat de zăpadă.
155 de pompieri cu 71 autospeciale de intervenţie şi 176 mijloace tehnice sunt pregătiţi să intervină în sprijinul populaţiei şi autorităţilor locale din judeţ.
În scopul prevenirii efectelor negative provocate de instabilitatea atmosferică, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Şerban Cantacuzino” al judeţului Prahova recomandă cetăţenilor să îndepărteze copacii sau ramurile uscate, să asigure sau să înlăture, după caz, elementele de construcţie aflate în echilibru instabil, care pe timp de vânt, ar putea cădea şi provoca victime ori pagube materiale.
Având în vedere posibilitatea averselor cu căderi importante de apă, recomandăm populaţiei din zonele vizate de avertizări să ia măsuri pentru curăţarea şanţurilor şi rigolelor de scurgere pentru a facilita evacuarea normală a apelor pluviale. 
În cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, NU traversaţi râurile prin apă și NU vă apropiaţi de malurile acestora.
De asemenea, pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic parcarea autoturismelor se va realiza în zone ferite, la distanţă faţă de copaci sau stâlpi de electricitate.
 
Sursa: ISU Prahova
 
Foto ilustrativ