Spitalul de Pediatrie Ploieşti asigură cetăţenilor o serie de analize medicale, necesare în contextul pandemiei de COVID-19
Primăria Municipiului Ploieşti informează comunitatea locală că Spitalul de Pediatrie Ploieşti asigură cetăţenilor o serie de analize medicale, necesare în contextul pandemiei de COVID-19.
Spitalul de Pediatrie Ploieşti, prin Laboratorul de analize, efectuează, la cerere, testări RT PCR pentru diagnosticarea COVID -19, la preţul de 175 lei/ test, precum şi teste antigenice COVID-19, folosite pentru controlul pandemiei COVID-19, la preţul de 85 lei/ test. Testele antigen COVID-19 reprezintă un instrument rapid pentru triaj în cazul persoanelor care călătoresc în afara ţării. Testările respective au un răspuns în termen de 6 ore şi pot fi traduse în limba engleză. 
Totodată, se efectuează, la cerere, şi analize medicale privind dozarea de anticorpi, în urma infectării cu SARS-Cov-2, la preţul de 85 lei/analiza. 
Laboratorul de analize din cadrul Spitalului de Pediatrie Ploieşti este acreditat de Ministerul Sănătăţii.
Programul pentru recoltarea probelor, în cazul testelor precizate, este zilnic, între orele 08.00-10.00. Recoltarea probelor se poate realiza şi după ora 10.00, cu menţiunea că rezultatele se eliberează a doua zi.
 
Sursa:Primaria Mun.Ploiesti 
 
Foto ilustrativ/Spitalul de Pediatrie Ploiesti