IPJ PRAHOVA.BULETIN DE PRESĂ.12 OCTOMBRIE 2021
                                                                           Un minor în vârstă de 16 ani a provocat un eveniment rutier 
 
Tot ieri, în jurul orei 11:30, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Breaza au fost sesizaţi de către o femeie,  despre faptul că şi-a găsit autoturismul lovit. 
În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că, în jurul orei 06:30, nepotul apelantei, în vârstă de 16 ani, ar fi plecat cu autoturismul mătuşii fără ca aceasta să ştie. După parcurgerea a 150 m, minorul a intrat în coliziune cu un autoturism care se afla staţionat.
Din impact a rezultat avarierea celor două autoturisme, tânărul neavând nevoie de îngrijiri medicale.
Totodată, acesta a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat un rezultat negativ.  
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere şi furt în scop de folosinţă.
 
Depistaţi de poliţişti în timp ce sustrăgeau material lemnos din pădure
 
La data de 11 octombrie a.c., în jurul orei 18:00, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Ceraşu au reuşit prinderea în flagrant a doi bărbaţi care sustrăgeau material lemnos din fondul forestier, zona ,,Curba Mare’’.
În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că cei doi bărbaţi ar fi tăiat în vederea sustragerii cantitatea de aproximativ 1,70 mc de material lemnos care a fost ridicată şi predată pădurarului Ocolului Silvic Vălenii de Munte. 
La faţa locului au fost găsite urme proaspete de tăiere ale materialului lemnos, cât şi două ustensile care au fost folosite la tăierea arborilor. 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tăiere fără drept de arbori şi sustragerea fără  drept de material lemnos din fondul forestier national.
 
Accident rutier pe raza oraşului Vălenii de Munte
 
La data de 11 octombrie a.c., în jurul orei 20:15, poliţiştii din cadrul Poliţiei Vălenii de Munte  au fost sesizaţi despre faptul că, pe strada Cuza Vodă din oraş, a avut loc un accident rutier soldat cu pagube materiale. 
În baza sesizării, poliţiştii s-au deplasat la faţa locului unde au constatat faptul că cele sesizate se confirmă.  În timp ce se deplasa din direcţia Drajna către Vălenii de Munte, conducătorului unui autoturism ar fi pierdut controlul direcţiei de deplasare şi ar fi intrat în coliziune cu un stâlp din beton. 
Poliţiştii au procedat la testarea conducătorului auto cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge. 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul sub influenţa alcoolului.
 
Infracţiuni la regimul rutier
 
La data de 11 octombrie a.c., în jurul orei 07:00, în timp ce efectuau activităţi de supraveghere si control al traficului rutier pe Bulevardul Independenţei, din oraşul Plopeni, poliţiştii au oprit pentru control, un  autoturism condus de un bărbat în vârstă de 54 de ani. 
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la o unitate medicală în vederea prelevării de mostre biologice de sânge.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa alcoolului.
 
La data de 11 octombrie a.c., în jurul orei 13:00, în timp ce desfăşurau activităţi pe linie rutieră, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Vălenii de Munte au oprit pentru control pe DN1 A, în oraş, un autoturism condus de un bărbat. 
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,94 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la o unitate medicală în vederea prelevării de mostre biologice de sânge.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa alcoolului.
 
La data de 12 octombrie a.c., în jurul orei 03:00, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiunilor de serviciu în localitatea Sinaia, pe DN1 E60,  poliţiştii din cadrul Poliţiei staţiunii Sinaia, au oprit pentru control, un autoturism condus de un bărbat din Bacău, în vârstă de 33 de ani.
În urma verificărilor efectuate a fost constatat faptul că bărbatul nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea prelevării de mostre biologice de sânge.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fără permis de conducere, şi conducere sub influenţa alcoolului. 
 
Foto ilustrativ