ACTIVITĂŢI ÎN SISTEM INTEGRAT ÎN JUDEŢUL PRAHOVA, PENTRU PREVENIREA INFECTĂRII CU COVID-19 (SARS COV 2). Au fost aplicate 45 de sancţiuni contravenţionale
 
Ieri, 10 octombrie a.c., pe raza municipiului Ploieşti, a oraşelor Băicoi, Breaza, Urlaţi, Vălenii de Munte şi a comunei Valea Călugărească, poliţiştii, împreună cu poliţiştii locali, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Prahova, pompierii din cadrul I.S.U Prahova şi reprezentanţi ai I.T.M Prahova au desfăşurat acţiuni în sistem integrat în vederea limitării răspândirii virusului Covid-19.
Astfel, s-a acţionat pentru prevenirea răspândirii infecţiilor cu SARS-CoV-2, menţinerea unui climat optim de ordine şi siguranţă publică şi verificarea respectării normelor legale.
Cu această ocazie, au fost legitimate peste 270 de persoane şi au fost verificate 45 de societăţi comerciale, fiind totodată controlate şi 120 de autovehicule.
Pentru abaterile constatate au fost aplicate 45 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 15.700 de lei. 
Totodată, aproximativ 50 de persoane au fost atenţionate verbal privind portul corespunzător al măştii de protecţie. 
Poliţiştii prahoveni continuă acţiunile pentru informarea cetăţenilor şi operatorilor economici, precum şi pentru prevenirea sau sancţionarea nerespectării legislaţiei în domeniu.
Recomandăm cetăţenilor să respecte măsurile de protecţie individuală şi interdicţiile impuse de autorităţi, scopul poliţiştilor nefiind acela de a sancţiona, ci de a asigura aplicarea legii, pentru siguranţa cetăţenilor!
 
Sursă:IJP Prahova
 
Foto ilustrativ