75 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 16.960 de lei au fost aplicate în urma unei razii rutiere
Comunicat IJP  Prahova:
La data de  9 octombrie a.c.,  în intervalele orare 09:00-12:00 şi 15:00-18:00, poliţiştii Serviciului Rutier Prahova au desfăşurat o acţiune cu efective mărite pe DN 1, pe raza localităţilor Bărcăneşti, Băicoi,  Puchenii Mari şi Potigrafu, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă rutieră, reducerea riscului rutier în rândul participanţilor la trafic şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente. 
În cadrul acţiunii au fost aplicate 75 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 16.960 de lei.
Cu ocazia activităţilor de control desfăşurate, poliţiştii rutieri au aplicat 10 sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 15 pentru abaterile săvârşirite de pietoni, 6 pentru abaterile bicicliştilor şi alte 44 de sancţiuni pentru alte abateri de la normele rutiere. 
Serviciul Rutier Prahova organizează permanent astfel de acţiuni pentru menţinerea unui climat de siguranţă rutieră pe drumurile publice din judeţ. 
Exemplu:
Cu ocazia activităţilor desfăşurate pe DN1 în afara oraşului Băicoi, un autoturism condus de un bărbat a fost înregistrat de aparatul radar, conducând cu viteza de 142 km/h ( +42). 
Conducătorul autoturismului a fost sancţionat contravenţional.