BULETIN DE PRESĂ.IJP PRAHOVA.10 octombrie 2021
Activităţi în sistem integrat pentru prevenirea infectării cu COVID-19
Ieri, 9 octombrie a.c., poliţiştii prahoveni împreună cu jandarmi, pompieri şi poliţişti locali au desfăşurat acţiuni de verificare cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă.
Acţiunile s-au desfăşurat pe raza oraşelor Ploieşti, Breaza, Boldeşti Scăeni, Vălenii de Munte şi comuna Blejoi. 
În urma activităţilor desfăşurate au fost legitimate peste 215 persoane şi au fost verificate 60 de societăţi comerciale. Totodată au fost verificate şi 70 de autoturisme, dintre care 15,  mijloace de transport în comun.
Pentru abaterile constatate au fost aplicate 40 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 5.800 lei.
Recomandăm cetăţenilor să respecte măsurile de protecţie individuală şi interdicţiile impuse în această perioadă! 
Poliţiştii prahoveni continuă acţiunile pentru informarea cetăţenilor şi operatorilor economici, precum şi pentru prevenirea nerespectării legislaţiei în domeniu. 
Scopul poliţiştilor nu este acela de a sancţiona, ci acela de a aplica legea, pentru siguranţa cetăţenilor!
Accident rutier pe raza oraşului Vălenii de Munte
La data de 9 octombrie a.c., în jurul orei 04:30, poliţiştii din cadrul Poliţiei Vălenii de Munte  au fost sesizaţi despre faptul că, în localitatea Măneciu, a avut loc un accident rutier soldat cu pagube materiale. 
În baza sesizării, poliţiştii s-au deplasat la faţa locului unde au constatat faptul că cele sesizate se confirmă.  În timp ce conducea un autoturism pe raza comunei Măneciu, un tânăr în vârstă de 25 de ani din comună,  a pierdut controlul direcţiei de deplasare, ieşind în afara părţii carosabile şi ar fi intrat în coliziune cu trei autoturisme care se aflau parcate pe sensul său de deplasare. 
Poliţiştii au procedat la testarea conducătorului auto cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologie de sânge. 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului.
La volan, sub influenţa alcooluui
La data de 9 octombrie a.c., în jurul orei 17:00, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiunilor de serviciu pe DN1,  poliţiştii din cadrul Poliţiei staţiunii Azuga, au oprit pentru control, un  autoturism condus de un bărbat. 
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea prelevării de mostre biologice de sânge.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa alcoolului.
La data de 9 octombrie a.c., în jurul orei 17:30, poliţiştii Poliţiei municipiului Câmpina Secţiei Rurale de Poliţie Ciorani , în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiunilor de serviciu, la intersecţia străzilor Republicii cu Calea Doftanei , au oprit pentru control, un  autoturism, condus de un bărbat domiciliat în Bucureşti. 
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea prelevării de mostre biologice de sânge.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa alcoolului.
La data de 9 octombrie a.c., în jurul orei 23:00, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Urlaţi, în timp ce desfăşurau activităţi pe linie rutieră, pe strada Tudor Vladimirescu din oraş, au oprit pentru control, un  autoturism condus de un bărbat. 
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la o unitate medicală în vederea prelevării de mostre biologice de sânge.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa alcoolului.