IJP PRAHOVA.BULETIN DE PRESĂ.9 OCTOMBRIE 2021
Acţiuni de verificare a respectării măsurilor de protecţie, în judeţul Prahova
Pe tot parcursul zilei de ieri, 8 octombrie a.c., poliţiştii prahoveni împreună cu jandarmi, pompieri şi poliţişti locali au desfăşurat acţiuni de verificare cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă.
Acţiunile s-au desfăşurat pe raza oraşelor Ploieşti, Breaza, Boldeşti Scăeni, Băicoi şi comuna Drajna. 
În urma activităţilor desfăşurate au fost legitimate peste 200 de persoane şi au fost verificate 61 de societăţi comerciale. Totodată au fost verificate şi 15 de mijloace de transport în comun, au fost verificate.
Pentru abaterile constatate au fost aplicate 18 sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 4.100 lei.
Totodată au fost avertizate verbal privind portul necorespunzător al măştii de protecţie, peste 150 de persoane.
Recomandăm cetăţenilor să respecte măsurile de protecţie individuală şi interdicţiile impuse în această perioadă! 
Poliţiştii prahoveni continuă acţiunile pentru informarea cetăţenilor şi operatorilor economici, precum şi pentru prevenirea nerespectării legislaţiei în domeniu. 
Scopul poliţiştilor nu este acela de a sancţiona, ci acela de a aplica legea, pentru siguranţa cetăţenilor!
La volan, sub influenţa alcooluui
La data de 8 octombrie a.c., în jurul orei 16:20 poliţiştii Secţiei Rurale de Poliţie Ciorani , în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiunilor de serviciu, pe DJ 102 D, în comuna Boldeşti Grădiştea, au oprit pentru control, un  autoturism, condus de un bărbat.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea prelevării de mostre biologice de sânge.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa alcoolului.
Accident rutier pe DN1, localitatea Româneşti
La data de 7 octombrie a.c., în jurul orei 22:00, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier au fost sesizaţi despre faptul că, pe DN1 în localitatea Româneşti a avut loc un accident rutier soldat cu pagube materiale. 
În baza sesizării, poliţiştii s-au deplasat la faţa locului unde au constatat faptul că cele sesizate se confirmă.  Un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 64 de ani din localitatea Puchenii Mari, a părăsit partea carosabilă, intrând ulterior în coliziune cu un copac.  
Poliţiştii au procedat la testarea conducătorului auto cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologie de sânge. 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului.
Update: Control judiciar
Urmare a comunicatului ,,Patru femei reţinute, pentru săvârşirea infracţiunii de furt”, emis la data de 8 octombrie a.c., în buletinul de presă, comunicăm faptul că în urma analizării materialului probator, faţă de acestea a fost luată măsura controlului judiciar pentru 60 de zile. 
Update: Arestare preventivă
Urmare  a comunictului ,, Bărbat reţinut, pentru săvârşirea mai multor infracţiuni comise în  Prahova şi Dâmboviţa” emis la data de 8 octombrie a.c., în buletinul de presă, comunicăm faptul că bărbatul în vârstă de 46 de ani a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Acesta a fost introdus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Câmpina. 
 
Foto ilustrativ