ISU PRAHOVA.BULETIN INFORMATIV.7  octombrie 2021
 
În perioada 06 – 07 octombrie, pompierii din judeţul Prahova au acţionat pentru gestionarea unui număr de 43 misiuni, din care 15 au fost intervenţii în situaţii de urgenţă, 25 urgenţe medicale şi 3 alte misiuni de îndrumare şi control. Echipajele de salvatori au acţionat pentru stingerea a 4 incendii, din care 2 au fost de vegetaţie uscată, 5 misiuni (transport vaccinuri, asigurare respectare măsuri prevenţie) precum şi în alte 5 intervenţii în sprijinul comunităţilor, cum ar fi: deblocare persoane din locuinţe, salvare animale etc. 
23 de persoane au avut nevoie de asistenţă medicală de urgenţă din partea paramedicilor SMURD. Totodată, pompierii prahoveni au asigurat măsurile specifice la 3 accidente rutiere în urma cărora două persoane au fost transportate de urgenţă la spital.
O tigară aruncată la întâmplare, fără a respecta normele de protecţie a provocat un incendiu care a cuprins faţada Caminului Cultural din localitatea Bucov. 
Evenimentul s-a produs miercuri, în jurul orei 18:18. 
La sosirea echipajelor de pompieri incendiul se manifesta la izolaţia din polistiren, pe o suprafaţă de aproximativ 15 mp cu posibilităţi de propagare la întrega clădire. 
Pompierii au reuşit să împiedice extinderea flăcărilor şi au diminuat considerabil pagubele (s-au degradat ferestrele şi unitatea de aer condiţionat).
La locul evenimentului au acţionat două autospeciale de stingere pentru localizarea şi lichidarea flăcărilor.
Miercuri, în jurul orei 13:41, un incendiu a cuprins o locuinţă din localitatea Proviţa de Jos.
Focul a pornit dintr-un dormitor şi s-a extins la acoperişul locuinţei pe o suprafaţă de aproximativ 50 mp, cuprinzând şi o parte din bunurile depozitate în interior.
 La faţa locului au fost mobilizate două autospeciale de stingere, o autospecială de primă intervenţie şi comandă şi o ambulanţă SMURD. 
Vâlvătia a pornit din cauza unui coş de fum neprotejat termic faţă de materiale combustibile.
A venit toamna şi, odată cu ea, petrecem mai mult timp în casele noastre!
 Pe lângă curăţenia de toamnă asigură-te că:
 Apelezi la un hornar autorizat pentru curăţarea coşului de fum!
 Verifici sobele pentru depistarea eventualelor fisuri, crăpături sau alte nereguli şi rezolvi defecţiunile constatate pentru a asigura funcţionarea acestora în parametrii normali!
Pregăteşti instalaţia electrică dacă ştii că vei folosi alte mijloace de încălzire - calorifere electrice, radiatoare etc. 
Îţi faci provizii de lemne potrivite pentru arderea în sobă şi nu foloseşti alte substanţe combustibile.
Salvatorii prahoveni au continuat transmiterea mesajelor de informare cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă astfel încât informaţiile preventive să ajungă la un număr cât mai mare de persoane.
Astfel de acţiuni vor continua zilnic, principalul scop fiind acela de creştere a gradului de siguranţă a cetăţenilor prin respectarea măsurilor de protecţie instituite de autorităţi.