BULETIN INFORMATIV ISU PRAHOVA.5 octombrie 2021
 
În perioada 04 – 05 octombrie, pompierii din judeţul Prahova au acţionat pentru gestionarea unui număr de 76 misiuni, din care 27 au fost intervenţii în situaţii de urgenţă, 45 urgenţe medicale şi 4 alte misiuni de îndrumare şi control. Echipajele de salvatori au acţionat pentru stingerea a 6 incendii, din care 4 au fost arderi necontrolate, precum şi în alte 10 intervenţii în sprijinul comunităţilor, cum ar fi: deblocare persoane din locuinţe, salvare animale etc. 
45 de persoane au avut nevoie de asistenţă medicală de urgenţă din partea paramedicilor SMURD.
Totodată, pompierii prahoveni au asigurat măsurile specifice la 3 accidente rutiere în urma cărora nu au fost înregistrate victime.
Salvatorii prahoveni au continuat transmiterea mesajelor de informare cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă astfel încât informaţiile preventive să ajungă la un număr cât mai mare de persoane.
Astfel de acţiuni vor continua zilnic, principalul scop fiind acela de creştere a gradului de siguranţă a cetăţenilor prin respectarea măsurilor de protecţie instituite de autorităţi. 
Totodată, pompierii prahoveni au realizat 2 misiuni de transport vaccinuri catre centrele de vaccinare din judeţ.
Reamintim populaţiei că cea mai importantă armă pe care o avem în combaterea pandemiei cu virusul SARS-CoV-2 este adoptarea unui comportament responsabil la nivel individual prin respectarea următoarelor măsuri de prevenţie:
Folosiţi, în mod corect, masca de protecţie!
Pentru siguranţa dumneavoastră şi a celor din jur, aceasta trebuie să vă acopere nasul şi gura;
Spălaţi-vă pe mâini cât mai des, cu apă şi săpun, cel puţin 20 de secunde; 
Nu vă atingeţi ochii, nasul şi gura cu mâinile neigienizate;
Evitaţi locurile aglomerate unde sunteţi expuşi la contact direct sau la interacţiune cu un număr mare de persoane;
Feriţi copiii de acele locuri de joacă care presupun atingerea unor suprafeţe sau obiecte comune;
Păstraţi o distanţă semnificativă, faţă de celelalte persoane pe care le întâlniţi;
Dacă vă aflaţi în transportul în comun încercaţi să nu staţi faţă în faţă cu ceilalţi călători; 
Evitaţi contactul cu suprafeţele care sunt atinse în mod frecvent şi de alte persoane, precum: balustrade, clanţe, mânere, butoane de lift sau de acces.   
Pompierii militari prahoveni au acţionat pentru localizarea şi lichidarea 4 incendii de vegetaţie uscată produse în localităţile Albeşti-Muru, Plopu, Loloiasca şi municipiul Ploieşti.
Cauză probabilă de producere a acestor evenimente o constituie utilizarea focului deschis în spaţii deschise, cetăţenii efectuând igienizarea terenurilor prin arderea vegetaţiei uscate, fără a respecta normele de apărare împotriva incendiilor, iar suprafaţa de ardere a fost de aproximativ 1100 mp vegetaţie uscată.
Foto ilustrativ