IJP PRAHOVA.BULETIN DE PRESĂ.5 OCTOMBRIE 2021
 
Bărbat reţinut, pentru infracţiunea de furt calificat
La data de 1 octombrie a.c., în jurul orei 2.30, poliţiştii Secţiei Rurale de Poliţie  Blejoi în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiunilor de serviciu, au observat pe DN 1 –Centura de Vest, un autoturism, staţionat în afara părţii carosabile, la volanul acestuia, aflându-se un bărbat.
Cu ocazia controlului, au fost efectuate verificări în interiorul autoturismului, iar în portbagajul acestuia au fost identificate 2 recipiente din plastic, de culoare albă, în cantitate de aproximativ 25L, goale, care miroseau a combustibil.
Din cercetări a reieşit faptul că, persoana în cauză ar fi venit împreună cu alte două persoane pentru a sustrage combustibil din mai multe utilaje, aflate în zona unui şantier, situat în apropierea sensului giratoriu Strejnicu.
În baza informaţiilor obţinute, poliţiştii au continuat verificările, ocazie cu care, pe strada principală, la o distanţă de aproximativ 150 m de sensul giratoriu, către satul Strejnic, au observat doi tineri, care la vederea poliţiştilor au fugit, într-o direcţie necunoscută.
Poliţiştii au procedat la urmărirea acestora, ulterior reuşind prinderea unuia dintre ei.
Cei doi tineri, cu vârstele de 19 şi respectiv 13 ani au fost conduşi la sediul Secţiei Rurale de Poliţie Blejoi, în vederea audierii şi continuării cercetărilor, ocazie cu care au recunoscut comiterea faptei.
În urma probatoriului administrat, la data de 1 octombrie a.c., faţă de tânărul de 19 ani, din comuna Gura Ocniţei, a fost luată măsura preventivă a reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore.
La data de 4 octombrie a.c., cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa s-a reuşit depistarea celui de-al treilea participant, fiind vorba de un bărbat, în vârstă de 28 de ani, tot din comuna Gura Ocniţei.
La aceeaşi dată, faţă de acesta s-a luat măsura reţinerii, pentru o perioadă de 24 de ore, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.
Bărbat de 53 de ani, reţinut pentru viol
La data de 4 octombrie a.c., Tribunalul Prahova a dispus arestarea preventivă a unui bărbat în vărstă de 53 de ani, din comuna Blejoi, pentru săvărşirea infracţiunii de viol.
În fapt, la data de 27 mai a.c., poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Blejoi au fost sesizaţi de către o tânără, în vârstă de 23 de ani, cu privire la faptul că ar fi fost abuzată sexual, de către concubinul mamei sale.
În urma probatoriului administrat, la data de 1 octombrie a.c., bărbatul a fost prezentat Parchetului Judecătoriei Ploieşti, cu propunere de punere în mişcare a acţiunii penale şi luarea faţă de acesta, a măsurii arestării preventive pentru 30 de zile.
În baza mandatului, poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Blejoi s-au deplasat la domiciliul bărbatului, fiind condus la sediul unităţii şi ulterior depus la Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Câmpina.
Poliţiştii au pus în aplicare, un mandat de arestare preventivă
La data de 4 octombrie a.c., poliţiştii Secţiei Rurale de Poliţie Mizil au pus în executare un mandat de arestare preventivă, pentru 30 de zile, emis de Judecătoria Mizil. 
Bărbatului, în vărstă de 42 de ani i-a fost înlocuită măsura controlului judiciar, cu măsura  arestării preventive, pentru săvârşirea infracţiunilor de lovire, ameninţare şi portul sau folosirea fără drept, de obiecte periculoase.
Poliţiştii au procedat la conducerea acestuia la sediul unităţii de poliţie, ulterior fiind depus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Câmpina. 
Eveniment rutier, soldat cu două victime
Ieri, în jurul orei 18.10, poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Ploieşti au fost sesizaţi despre faptul că, pe strada Mihai Bravu, din municipiu, a avut loc un accident rutier.
Cu ocazia deplasării poliţiştilor la faţa locului s-a constatat faptul că, un conducător auto în vârstă de 23 de ani, a surprins şi accidentat o femeie, în vârstă de 29 de ani, care avea în braţe un copil, în timp ce se afla în tranversarea părţii carosabile.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.
În urma impactului, femeia şi minorul în vârstă de 3 ani au fost transportaţi la spital, pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate. 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.