IPJ PRAHOVA.BULETIN DE PRESĂ.4 OCTOMBRIE 2021
 
Dosar penal, pentru distrugere
 
La data de 3 octombrie a.c., în jurul orei 20:00, poliţiştii din cadrul Secţiei Rurale de Poliţie Bălţeşti au fost sesizaţi despre faptul că, un bărbat din comună, ar fi distrus trei aparate de joc.
Din cercetări a reieşit faptul că, în timp ce se afla într-o societate comercială, ce are ca obiect de activitate, pariurile sportive şi jocurile de noroc, un tânăr în vârstă de 26 de ani, pe motiv că a pierdut mai mulţi bani, ar fi distrus trei aparate, de tip jocuri electronice. 
Cercetările sunt continuate de poliţiştii postului de poliţie Bălţeşti, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere.
 
Acţiuni de verificare a respectării măsurilor de protecţie, în judeţul Prahova
 
Şi în cursul zilei de ieri, 3 octombrie a.c., poliţiştii prahoveni împreună cu jandarmi, pompieri şi poliţişti locali au desfăşurat acţiuni de verificare cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă.
Acţiunile s-au desfăşurat pe raza localităţilor Băicoi, Breaza, Ariceştii Rahtivani, Brazi, Blejoi, Berceni, Apostolache şi Valea Călugărească.
În urma activităţilor desfăşurate au fost legitimate peste 180 de persoane şi au fost verificate 35 de societăţi comerciale.
Pentru abaterile constatate au fost aplicate 46 de sancţiuni, în valoare de 13.000 de lei.
Din totalul sancţiunilor, cele mai multe au fost pentru nerespectarea regimului rutier, cât şi 6 avertismente scrise, conform Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.
Totodată au fost avertizate verbal privind portul necorespunzător al măştii de protecţie, peste 50 de persoane.
Scopul acţiunilor defăşurate, nu este aplicarea de sancţiuni, ci acela de a-i determina pe toţi cetăţenii să conştientizeze necesitatea respectării normelor impuse, pentru ca infectarea cu COVID-19 să fie limitată.
 
Infracţiuni la regimul rutier
 
La data de 3 octombrie a.c., în jurul orei 4.15, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Ploieşti au fost sesizaţi despre faptul că, pe raza comunei Râfov, a avut loc un accident rutier, soldat cu vătămarea corporală a unei persoane. 
În fapt, în timp ce conducea pe DJ101 D, un bărbat în vârstă de 29 de ani, ar fi pierdut controlul volanului, a părăsit partea corosabilă şi a intrat în coliziune, cu un morman de nisip, ulterior ricoşând într-un alt autoturism, parcat în afara părţii carosabile. 
Cu ocazia testării cu aparatul etilotest a conducătorului auto, acesta a indicat valoarea de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În urma evenimentului rutier, bărbatul a fost transportat la o unitate medicală, în vederea acordării îngrijirilor medicale necesare. 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă şi conducerea sub influenţa alcoolului.
La data de 3 octombrie a.c., în jurul orei 15.30 poliţiştii Serviciului Rutier, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiunilor de serviciu, pe DN1B E577 au oprit pentru control, un  autoturism, condus de un bărbat, în vârstă de 49 de ani, din comuna Plopu.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea prelevării de mostre biologice de sânge.
 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa alcoolului.
 
Câteva ore mai târziu, poliţiştii din cadrul Postului de Politie Floreşti, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiunilor de serviciu, în comuna Floreşti, au observat un autoturism, care circula pe strada Unirii către DJ 720. 
Poliţiştii au procedat la oprirea regulamentară a acestuia, la volanul autoturismului, fiind identificat un bărbat în vârstă de 38 de ani, din comuna Floreşti. 
În urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că bărbatul figurează în bazele de date cu permisul de conducere cu restricţii-suspendat. 
În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendat.
Tot ieri, în jurul orei 17.30, poliţiştii oraşului Mizil în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiunilor de serviciu, pe strada Doctor Istrate, din oraş, au observat un autoturism, oprit pe stradă. 
La vederea poliţiştilor, persoana ce se afla la volanul autoturismului a pornit în viteză, aproximativ 50 de metri, oprindu-se în gardul unui imobil, fiind provocate avarii atât autoturismului, cât şi gardului. 
În urma verificărilor în bazele de date s-a constatat faptul că, tânărul de 16 ani, nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
 
În cauză, a fost întocmit un dosar penal pentru săvârsirea infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
Seara trecută, în jurul orei 23:00, in timp ce acţionau pe raza oraşului, pe linie rutieră, poliţiştii oraşului Băicoi au oprit pentru control, un autotursim, condus de un tânăr, în vârstă de 19 ani, din municipiul Constanţa. 
În urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că, tânărul figurează în bazele de date cu permisul de conducere reţinut. 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată.
 
 
Foto ilustrativ