IPJ Prahova.Comunicat de presa.1 octombrie 2021
 
PERCHEZIŢII EFECTUATE PE LINIA COMBATERII DELICTELOR SILVICE
 
Ieri dimineaţă, poliţiştii Serviciului de Ordine Publică au efectuat 6 percheziţii domiciliare pe linia combaterii delictelor silvice. Descinderile au avut loc pe raza oraşului Vălenii de Munte, vizând un bărbat care ar fi comis mai multe furturi de lemne.  
8  persoane au fost conduse la sediul poliţiei, pentru audieri. 
În urma percheziţiilor a fost identificată şi ridicată cantitatea de 13 metri cubi material lemnos, deţinută fără documente de provenienţă, cât şi înscrisuri relevante pentru cauză.
Totodată, a fost identificată şi o căprioară ce a fost predată unei asociaţii de profil, persoana care ar fi capturat-o fiind sancţionată contravenţional. 
 
Cercetările sunt continuate, efectuându-se verificări în zona forestieră, de unde a fost sustras materialul lemnos, fiind identificate cioatele provenite de la arborii tăiaţi fără drept. 
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tăiere fără drept de arbori, furt de arbori, fals intelectual, uz de fals şi accesare ilegală a unui sistem informatic. 
Activităţile s-au desfăşurat cu sprijinul poliţiştilor Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase şi cei ai Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova.
 
Bărbat din Dâmboviţa, reţinut pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune
 
La data de 30 septembrie a.c., poliţiştii oraşului Plopeni au reţinut pentru 24 de ore, un bărbat, bănuit pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune, prin metoda-accidentul.
În fapt la data de 4 iulie a.c., o persoană necunoscută s-ar fi deplasat la domiciliul unei femei din oraşul Plopeni, unde ar fi pretins şi primit 10.000 de lei, folosind calitatea falsă de asistent medical. 
În urma cercetărilor şi investigaţiilor efectuate, la data de 27 septembrie a.c., poliţiştii au reuşit identificarea persoanei în cauză, fiind vorba de un bărbat, în vîrstă de 44 de ani, din comuna Bucşani, judeţul Dâmboviţa.
În cursul zilei de azi, bărbatul va fi prezentat Judecătoriei Ploieşti, cu propunerea de luare a unei alte măsuri preventive.
 
Sancţiune la regimul silvic
 
La data de 30 septembrie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei nr.4 de poliţie rurală Câmpina în timp ce desfăşurau activităţi pe linia prevenirii delictelor silvice, în comuna Valea Doftanei au oprit, pe strada Stadionului, o autoutilitară condusă de un bărbat, cu domiciliul în comună. 
În urma verificării documentelor personale şi ale autovehiculului s-a constatat faptul că Inspecţia Tehnică Periodică a autovehiculului era expirată şi totodată, nu avea încheiată poliţa obligatorie de asigurare RCA. 
De asemenea, bărbatul transporta cantitatea de 0,55 de metri cubi material lemnos, pentru care nu deţinea documente de provenienţă şi nici aviz de însoţire, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării. 
Bărbatul a fost sancţionat conform legii 173/2017, privind asigurarea obligatorie, cât şi conform OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, procedându-se la reţinerea certificatul de înmatriculare al autoutilitarei şi a  plăcuţelor de înmatriculare.
 
Dosar penal pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor
 
La data de 30 septembrie a.c., în jurul orei 10.00 poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti au fost sesizaţi de către un bărbat despre faptul că,  în zidul unui imobil de pe o stradă, din municipiu a fost găsit un pistol şi 4 cartuşe aferente, cu ocazia demolării imobilului în cauză. 
Poliţiştii Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase s-au deplasat la faţa locului de unde au ridicat arma şi muniţia, în vederea continuării cercetărilor.
În cauză a fost deschis un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor.
Poliţiştii au pus în aplicare, un mandat de executare a pedepsei închisorii.
La data de 30 septembrie a.c., poliţiştii Secţiei de poliţie rurală Floreşti au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii emis de Judecătoria Piteşti.
Bărbatul în vărstă de 30 de ani a fost condamnat la 1 an şi 3 luni de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi uz de fals.
Poliţiştii au procedat la conducerea acestuia la sediul unităţii de poliţie şi ulterior la Penitenciarul Mărgineni, unde a fost încarcerat.
 
Acţiune desfăşurată de poliţiştii rutieri prahoveni.
 
Pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, poliţiştii rutieri prahoveni acţionează în mod constant, activităţile întreprinse vizând prevenirea acestor evenimente prin prezenţa în trafic şi depistarea conducătorilor auto care circulă cu viteze peste limita legală sau sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe.
Prin urmare, în cursul nopţii trecute, în intervalul orar 22.30–2.00, poliţiştii Serviciului Rutier Prahova, împreună cu specialiştii R.A.R au desfăşurat o acţiune pe reţeaua de drumuri naţionale din judeţ, pentru reducerea victimizării prin accidente rutiere produse atât pe fondul defecţiunilor tehnice cât şi pe fondul consumului de alcool şi viteză.
În urma activităţilor din teren au fost controlate aproximativ 260 de autovehicule, 160 de persoane au fost testate cu aparatul etilotest şi au fost aplicate 66 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 39.880 de lei.
Din totalul acestora, 19 au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 12 pentru nereguli privind starea tehnică a autovehiculelor.
2 permise de conducere au fost reţinute şi 8 certificate de înmatriculare au fost retrase.
Totodată a fost constatată şi o infracţiune la regimul rutier.
 
Exemplu: 
 
În jurul orei 1.20, poliţiştii Serviciului Rutier Prahova, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiunilor de serviciu, pe DN1 D, în localitatea Albeşti Paleologu, au oprit pentru control un autoturism, care circula pe strada Eroilor către DN1D.
Întrucât, conducătorul autoturismului emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală, în vederea recoltării de probe biologice de sânge.
Tânărului de 25 de ani, din comuna Albeşti Paleologu i s-a întocmit dosar penal, pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului.
 
Foto ilustrativ