IJP PRAHOVA.BULETIN DE PRESĂ. 30 septembrie 2021
 
Dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de lovire sau alte violenţe şi distrugere
 
La data de 29 septembrie a.c., în jurul orei 19.00, poliţiştii Oraşului Mizil au fost sesizaţi prin apel 112 de către un bărbat, cu privire la faptul că, în cartierul Teilor, din oraşul Mizil are loc un conflict pe stradă, între mai multe persoane.
 
În baza sesizării au fost efectuate verificări, iar în cartierul indicat a fost identificat un bărbat, care se afla sub într-o stare vădită de ebrietate, relatând poliţiştilor că ar fi fost agresat de alţi doi bărbaţi, în faţa unei societăţi comerciale.
 
Din cercetări a reieşit faptul că, bărbatul de 31 de ani ar fi provocat conflictul, moment în care alţi 4 bărbaţi ar fi aruncat cu pietre în autoturismul acestuia şi ar fi exercitat acte de violenţă asupra lui, fără a fi necesară transportarea la o unitate medicală.
 
La scurt timp, poliţiştii au reuşit identificarea bărbaţilor, cu vârste cuprinse între 20 şi 34 de ani, fiind conduşi la sediul unităţii, pentru audieri.
 
Faţă de cei 5 bărbaţi s-a luat măsura sancţionării contravenţionale, conform Legii nr.61/1991, privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.
 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lovire sau alte violenţe şi distrugere, cercetările urmând a fi continuate de poliţiştii oraşului Mizil.
 
Poliţiştii prahoveni au îndeplinit două mandate de executare a pedepsii cu închisoarea
 
La data de 29 septembrie a.c., poliţiştii Oraşului Azuga au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii emis de Judecătoria Sinaia.
 
Bărbatul în vârstă de 54 de ani a fost condamnat la 10 ani şi 6 luni de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de viol.
Poliţiştii au procedat la conducerea acestuia la sediul unităţii de poliţie şi ulterior la Penitenciarul Mărgineni, unde a fost încarcerat.
Tot în cursul zilei de ieri şi poliţiştii Secţiei nr.10 de poliţie rurală Valea Călugărească au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii emis de Judecătoria Ploieşti.
Bărbatul în vărstă de 36 de ani a fost condamnat la 1 an şi 8 luni de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă la furt calificat în stare de recidivă postexecutorie.
Poliţiştii au procedat la conducerea acestuia la sediul unităţii de poliţie şi ulterior la Penitenciarul Mărgineni, unde a fost încarcerat.
Înfracţiuni la regimul rutier.
La data de 30 septembrie a.c., în jurul orei 00.10, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiunilor de serviciu, în localitatea Sinaia, pe strada Calea Moroeni, poliţiştii Staţiunii Sinaia au oprit pentru control un autoturism, condus de un bărbat, în vârstă de 33 de ani.
Întrucât bărbatul emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge.
În urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că bărbatul figura în bazele de date cu permisul de conducere cu restricţii-reţinut.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată şi conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului.
La data de 30 septembrie a.c., în jurul orei 00.00, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier, în timp ce executau serviciul de supraveghere, îndrumare şi control al traficului rutier în localitatea Comarnic, pe DN1-E60 au oprit pentru control un autoturism, condus de un bărbat.
Cu ocazia solicitării documentelor personale şi ale autovehiculului, bărbatul nu le-a putut prezenta, iar în urma verificărilor efectuate de poliţişti s-a constatat faptul că bărbatul nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul pe drumurile publice de către o persoană care nu posedă permis de conducere
Atenţie la regimul armelor şi muniţiilor!
La data de 29 septembrie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase au organizat şi desfăşurat o acţiune privind verificarea deţinătorilor de arme şi muniţii neletale, domiciliaţi în municipiul Ploieşti.
În acest context, au fost verificaţi 20 de deţinători de arme, ocazie cu care au fost aplicate 5 sancţiuni contravenţionale, fiind totodată anulat dreptul de deţinere arme pentru 6 persoane.
De asemenea, a fost indisponibilizată o armă neletală cu ocazia constatării unei infracţiuni.
Exemplu:
Cu ocazia verificării unui deţinător de armă neletală din municipiul Ploieşti s-a constatat faptul că, bărbatul deţinea un pistol de autoapărare în baza unui certificat a cărui data de valabilitate expirase.
Având în vedere faptul că permisul de armă avea valabilitatea expirată, iar bărbatul în vârstă de 62 de ani nu a predat pistolul la un armurier autorizat s-a procedat la ridicarea pistolului în vederea continuării cercetărilor.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor”.
Bărbat depistat după ce s-a sustras arestării preventive
La data de 30 septembrie a.c., poliţiştii Secţiei nr. 1 de poliţie Ploieşti au depistat un bărbat, domiciliat în Bucureşti, pe numele căruia Judecatoria Ploieşti a emis la data de 4 septembrie a.c., un mandat de arestare preventivă.
 Bărbatul era urmărit, după ce, în urma săvârşirii mai multor infracţiuni de furt, pe numele acestuia a fost emis un mandat de arestare preventivă.
Poliţiştii au procedat la conducerea acestuia la sediul unităţii de poliţie şi ulterior depus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Câmpina.
 
Foto ilustrativ