In căminele UPG Ploieşti, cazare se va face  doar cu test  PCR negativ sau dovada vaccinării

Conducerea UPG Ploieşti a anunţat regulile valabile la începutul anului universitar, la nivelul instituţiei de învăţământ, măsuri adoptate în actualul context epidemiologic.

Conducerea universităţii ploieştene a decis, deja, începerea activităţii în sistem hibrid (VEZI DETALII).

De asemenea, potrivit unui anunţ publicat pe site-ul UPG Ploieşti, „pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, la începutul anului universitar 2021-2022 toţi studenţii vor completa următorul formular, ce trebuie prezentat la decanatul facultăţii”.

Studenţii vor trebui să răspundă la întrebări referitoare la eventuale călătorii în străinătate făcute în ultimele 14 zile, manifestarea de simptome specifice infectării cu SARS-CoV-2, contactul cu persoane infectate, dar şi să menţioneze dacă au fost infectaţi în ultimele şase luni ori dacă s-au vaccinat anti-Covid sau intenţionează să facă acest lucru.

Formularul a fost publicat aici.

Reguli speciale la cazare

În ceea ce priveşte cazarea în campusul UPG Ploieşti, din cele 1.700 de locuri existente, în şapte cămine, numai 1.200 vor fi ocupate, reducerea fiind operată, de asemenea, pentru a preveni aglomerarea camerelor. În plus, “studenţii care au ocupat o cameră în cămin, precum si cei care urmează a se caza şi nu sunt vaccinaţi trebuie să prezinte un test PCR efectuat în ultimele 72 de ore, pentru menţinerea/obţinerea camerei, până la începerea anului universitar”, precizează o informare transmisă de Consiliul de Administraţie al UPG Ploieşti.

Sursa:https://actualitateaprahoveana.ro/actual/34952-cazarea-in-caminele-upg-ploiesti-doar-cu-test-pcr-negativ-sau-dovada-vaccinarii-formularul-epidemiologic-pe-care-trebuie-sa-l-completeze-toti-studentii