IJP PRAHOVA.BULETIN DE PRESĂ. 29 septembrie 2021
 
Update : 3 Bărbaţi reţinuţi pentru infracţiunea de lovire sau alte violenţe
 
La data de 17 septembrie a.c., urmare a cercetărilor efectuate, poliţiştii Secţiei nr.4 de poliţie Ploieşti au reuşit identificarea şi conducerea la sediul unităţii, a celor 4 bărbaţi, posibili autori ai infracţiunii de lovire sau alte violenţe, implicaţi într-un conflict spontan, în faţa unei societăţi comerciale, din municipiul Ploieşti.
Faţă de 3 dintre aceştia s-a luat măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore, fiind prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti, pentru luarea unei alte măsuri preventive.
La data de 28 septembrie a.c., procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti a dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar şi faţă de cel de-al 4 lea bărbat.
Cercetările sunt continuate de catre poliţiştii Secţiei nr.4 de Poliţie Ploieşti sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire sau alte violenţe.
Cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de furt
La data de 28 septembrie a.c., în jurul orei 15.00, poliţiştii din cadrul Secţiei rurale de poliţie Valea Călugărească au fost sesizaţi de către o femeie cu privire la faptul că, în perioada 7-28 septembrie a.c., persoane necunoscute i-ar fi sustras 6 paleţi de plăci pentru construcţie, din faţa locuinţei din comuna Dumbrava. 
 
Din verificările efectuate s-a reuşit depistarea persoanei bănuite, ca fiind un bărbat în vârstă de 52 de ani din municipiul Ploieşti, care a recunoscut fapta comisă. 
 
În cauză a fost deschis un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt, cercetările fiind continuate de poliţiştii Secţiei rurale de poliţie Valea Călugărească.
 
Accident rutier pe DN1-E60
 
La data de 28 septembrie a.c., în jurul orei 23.20, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier au fost sesizaţi de către o unitate medicală din municipiul Bucureşti despre faptul că, în cadrul unităţii s-a prezentat un bărbat care susţine că ar fi fost implicat într-un accident rutier pe DN 1-E60, în urma căruia a suferit vătămări corporale. 
 
Urmare a verificărilor efectuate s-a constatat faptul că, în aceeaşi zi, în jurul orei 17.50, pe DN1-E60, ar fi avut loc un accident rutier în care au fost implicate două autoturisme, conduse de doi bărbaţi în vârstă de 29 de ani, respectiv 34 de ani. 
 
Deplasaţi la faţa locului, poliţiştii au procedat la testarea alcoolscopică a celor doi conducători auto, rezultatul fiind 0. 
 
Întrucât la momentul producerii accidentului rutier, cei doi conducători nu au dorit transportarea la spital, accidentul a fost soluţionat ca eveniment rutier cu pagube materiale.  
 
Faţă de bărbatul în vârstă de 28 de ani s-a luat măsura sancţionării contravenţionale conform OUG 195/2002 R. privind circulaţia pe drumurile publice. 
Având în vedere faptul că, ulterior conducătorul auto în vârstă de 34 de ani s-a deplasat la o unitate medicală, în cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.
 
Infracţiuni la regimul rutier
 
La data de 28 septembrie a.c., în jurul orei 19.30, poliţiştii Biroul Rutier Ploieşti au fost sesizaţi, despre faptul că, pe Bulevardul Bucureşti, din municipiul Ploieşti s-a produs un accident rutier, soldat cu pagube materiale.
În baza sesizării, poliţiştii s-au deplasat la faţa locului, unde au identificat persoanele implicate, procedând la invitarea acestora la sediul unităţii.
Ambii conducători auto au fost testaţi cu apartul etilotest, aparatul indicând valoarea de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat, în cazul unuia dintre conducătorii auto. 
Astfel, bărbatul în vârstă de 54 de ani, din municipiul Ploieşti a fost condus la o unitate medicală în vederea prelevării de mostre biologice de sânge.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului.
În cursul nopţii trecute, în jurul orei 3.25, poliţiştii Oraşului Urlaţi, în timp ce îşi executau atribuţiunile de serviciu au oprit pentru control, un autoturism, care circula pe DJ 146, pe raza satului Tomşani. 
Întrucât conducătorul auto avea un comportament agitat a fost testat cu aparatul DrugTest, care a înregistrat un rezultat pozitiv privind prezenţa unor substanţe ce pot avea efecte psihoactive în organism.
Tânărul de 23 de ani a fost condus la o unitate medicală, în vederea recoltării de mostre biologice.
În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.
 
Foto ilustrativ