IJP PRAHOVA.BULETIN DE PRESĂ.28.09.2021
 
Update : Reţinut pentru nerespectarea ordinului de protecţie
Faţă de bărbatul reţinut pentru 24 de ore, pentru fapta de nerespectarea ordinului de protecţie, instanţa de judecată, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti a dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.
Trei bărbaţi sancţionaţi pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice
La data de 27 septembrie a.c., în jurul orei 00.00, poliţiştii Secţiei nr.4 de Poliţie Rurală Câmpina au fost sesizaţi prin apel 112, cu privire la faptul că o persoană ar fi  fost agresată, pe raza comunei Şotrile.
Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului, unde au stabilit faptul că, în timp ce se afla pe o stradă din cartierul Rudari, un bărbat, pe fondul consumului de alcool le-ar fi  adresat cuvinte şi expresii jignitoare altor doi bărbaţi, aflaţi în zonă.
În urma conflictului, bărbatul a fost agresat de cei doi, ulterior fiind transportat la o unitate medicală în vederea acordării de îngrijiri medicale de specialitate.
Persoanele în cauză, domiciliate în satul Plaiul Câmpinei au fost amendate conform Legii 61/1991 privind încălcarea unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.
În cauză a fost întocmit dosarul penal privind săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe, cercetările urmând a fi continuate de poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Şotrile.
Bărbat depistat după ce s-a sustras de la executarea pedepsei
La data de 27 septembrie a.c., poliţiştii Secţiei nr. 4 de poliţie Ploieşti au depistat un bărbat, domiciliat în Ploieşti, pe numele căruia Judecatoria Ploieşti a emis la data de 23 septembrie a.c., un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea.
Acesta a fost condamnat la 1 an şi 11 luni de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunilor de ’’conducere a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere’’ 
respectiv ’’conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe’’.
Poliţiştii au procedat la conducerea acestuia la sediul unităţii de poliţie şi ulterior la Penitenciarul Mărgineni, unde a fost încarcerat.
Sub influenţa alcoolului, la orele dimineţii
La data de 27 septembrie a.c., în jurul orei 07.00, în timp ce desfăşurau activităţi pe linie rutieră, în localitatea Făget, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control un autoturism, care circula pe DN1 A către Ploieşti, condus de un bărbat, din comuna Izvoarele. 
Întrucât bărbatul emana halenă alcoolică s-a procedat la testarea alcoolscopică a acestuia, aparatul indicând valoarea de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la o unitate medicală, în vederea recoltării de mostre biologice de sânge. 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice. 
Accident pe DN 72
La data de 27 septembrie a.c., în jurul orei 12.47, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Prahova au fost sesizaţi, despre faptul că pe DN 72, a avut loc un accident rutier. 
Deplasaţi la faţa locului, poliţiştii au constatat faptul că accidentul s-a produs între un autoturism şi un ansamblu de vehicule, format din autoutilitară şi semiremorcă, conduse de doi bărbaţi.
În urma accidentului, conducătorul autoturismului, un tânăr în vârstă de 21 de ani a fost transportat la spital, în vederea acordării de îngrijiri medicale de specialitate. 
Cei doi conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă. 
 
Foto ilustrativ