IJP PRAHOVA.BULETIN DE PRESĂ.27 septembrie 2021
 
Reţinut pentru nerespectarea ordinului de protecţie
 
La data de 26 septembrie a.c., în jurul orei 12.00, poliţiştii Secţiei nr.2 de Poliţie Ploieşti au fost sesizaţi de către o femeie, despre faptul că, la data de 25 septembrie a.c., în jurul orei 20.00, la uşa apartamentului său s-a prezentat fostul concubin, solicitându-i să vorbească cu aceasta.
În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că, în luna august, faţă de bărbat a fost emis un ordin de protecţie, prin care este obligat, pentru o perioadă de şase luni, de la data emiterii ordinului, la păstrarea unei distanţe minime de 100 de metri, faţă de concubina sa şi faţă de locuinţa acesteia. 
Bărbatul în cauză a fost identificat şi condus la sediul poliţiei, iar în baza probatoriului administrat a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de azi să fie prezentat unităţii de parchet, cu propunere de luare a unei alte măsuri preventive.
 
În cauză poliţiştii efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectare a ordinului de protecţie.
 
Bărbat amendat la regimul silvic
 
La data de 26 septembrie a.c., în jurul orei 20.30, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiunilor de serviciu, poliţiştii municipiului Câmpina au depistat, în satul Bobolia un bărbat care transporta material lemnos, cu un atelaj hipo.
În urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că, bărbatul de 51 de ani, din comuna Poiana Câmpina nu deţinea documente legale, pentru transportul în cauză.
Poliţiştii au procedat la sancţionarea contravenţională a bărbatului, conform legii nr.171/2010, privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice.
 
Totodată, cantitatea de 0,300 metri cubi de material lemnos a fost confiscată şi ulterior predată personalului specializat din cadrul Ocolului Silivic Câmpina.
 
Infracţiuni la regimul rutier
La data de 26 septembrie a.c., în jurul orei 7.25, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiunilor de serviciu, de supraveghere şi control al traficului rutier pe DJ 100B, în localitatea Potigrafu au oprit pentru control un autoturism, condus de un bărbat. 
Cu ocazia verificărilor efectuate a fost constatat faptul că, bărbatul figurează în bazele de date cu permisul de conducere suspendat.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice, de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată.
 
Tot în cursul zilei de ieri, în jurul orei 14.00, poliţiştii biroului Rutier Ploieşti au fost sesizaţi cu privire la faptul că, la intersecţia străzilor Nicolae Bălcescu cu Dr. Dumitru Bagdazar a avut loc un accident rutier între două autoturisme care au fost proiectate ulterior în gardul unei socieităţi comerciale. 
În urma impactului a rezultat vătămarea corporală a unei pasagere, care a fost transportată la o unitate medicală, în vederea acordării de îngrijiri medicale de specialitate.
Ambii conducatori auto, cu vârstele de 29 de ani, respectiv 22 de ani au fost testaţi cu aparatul alcooltest, rezultatele fiind negative.
Bărbatului de 29 de ani i-a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă, totodată fiindu-i reţinut şi permisul de conducere.
Foto ilustrativ